Gündem Ana sınıfında dayak

Ana sınıfında dayak

Paylaş
Ana sınıfında dayak

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir grup veli, çocuklarına dayak atıp, kötü muamelede bulunduğunu ileri sürdükleri ana sınıfı öğretmeni N.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu

Marmaris Ahu Hetman İlköğretim Okulu’nun anasınıfında eğitim gören 4- 6 yaş grubu çocuklarının içlerine kapanık ve suskun olduğunu fark eden 15 veli, durumdan şüphelenip, geçen ay biraraya geldi.

Velilerden bazıları çocuklarının eve geldiğinde konuşmadığını, çişini tutamadığını, kollarında çimdik izleri olduğunu anlattı. Oyun sırasında bu yaşlarda çişini kaçırma durumu olabileceğini düşünen veliler, konunun üzerinde fazla durmayıp, bir süre durumu takip etme kararı aldı.

VELİ CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Çocuğunun öğretmeni tarafından sürekli dövülüp, çimdiklendiğini anlatması üzerine velilerden biri, geçen pazartesi günü anasınıfı öğretmeni N.Ö.’yü gürültü yapan bir erkek öğrencinin ensesine vurduğu, bir kız öğrencinin de kolunu çimdikleyip, bağırdığı sırada cep telefonuyla görüntüledi.

Tekrar toplanıp görüntüleri izleyen veliler, önce durumu okul müdürüne bildirdi. Okul müdürünün kendilerileriyle ilgilenmediğini ileri süren veliler, daha sonra okulu yaptıran işadamı Tuna Hetman’a yaşananları anlattı.

Hetman ile birlikte bugün İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’a giden veliler, şikayetçi oldu. Aldoğan, iddialarla ilgili olarak gerekli incelemelerin ardından soruşturma başlatacaklarını söyledi.

Veliler, daha sonra savcılığa da öğretmen N.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğretmen N.Ö. ise hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

İşadamı Tuna Hetman da, velilerden bir örneğini aldığı şikayet dilekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na bizzat gidip, şikayette bulunacağını söyledi.

Ali GÜNDOĞAN/DHA