Türkiye (Son Dakika) Anadolu Adliyesi'nde katibin corona virüs testi pozitif çıktı, 4 mahkeme kapatıldı

Anadolu Adliyesi'nde katibin corona virüs testi pozitif çıktı, 4 mahkeme kapatıldı

Paylaş
Anadolu Adliyesi'nde katibin corona virüs testi pozitif çıktı, 4 mahkeme kapatıldı

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bir katibin corona virüs test sonucu pozitif çıktı. Virüsün; katibe, hemşire olan eşi aracılığıyla bulaştığı belirtildi. Öte yandan, katibin çalıştığı mahkemedeki tüm görevlilere izin verilirken mahkemeler ve ilgili birimler kapatıldı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre; İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bir katibin corona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada; katibe virüsün hemşire eş vasıtasıyla bulaştığı aktarıldı. Açıklamada 6. Ağır Ceza Mahkemesi ile bu mahkemeyle aynı bölümde faaliyet gösteren 5, 7 ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkan, üye ve tüm personelinin Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca idari izinli sayılmalarına karar verildiği de belirtildi.

Haberin Devamı

Hemşire eşinden bulaştı

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görev yapan bir katibin corona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Başsavcılıkça yapılan açıklamada virüsün hemşire eş vasıtasıyla katibe bulaştığı bildirildi.

Tüm personele izin verildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde zabıt katibi olarak görev yapan U.E. adlı personele corona virüs teşhis konulduğu, yapılan araştırma sonucu virüsün bu şahsa hemşire olan eşinden bulaştığının öğrenildiği, tespitin ardından şahsın çalıştığı 6. Ağır Ceza Mahkemesi ile bu mahkemeyle aynı bölümde faaliyet gösteren 5, 7 ve 8. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkan, üye ve tüm personelinin Adalet Komisyonu Başkanlığı'nca idari izinli sayılmalarına karar verildiği ve bu mahkemelerin çalıştığı ilgili bölümlerin de kapatıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı