Antalya 'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' başladı

'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' başladı

Paylaş
'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' başladı

'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' başladı

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' başladı.

Kepez Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dokuma Park'ta düzenlenen 'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği' Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreniyle başladı.

28 Nisan'a kadar devam edecek 'Anadolu Çocuk Köyü Şenliği'nde büyükleri çocukluk anılarına, çocukları da ebeveynlerinin çocukluğuna götürdü. Milli ve manevi değerler temel alınarak kurgulanan şenlik hem büyüklere hem de çocuklara hitap ediyor.

ANTALYA'NIN MERKEZİNE BİR KÖY KURULDU

Anadolu Çocuk Köyü Şenliği'nde çocuklara kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden köy kahvesine, köy evlerinden köy okuluna, bostanından çiftliğine, sokak oyunlarından geleneksel atölye çalışmalarına kadar pek çok tecrübe edindiriliyor. Nasrettin Hoca, Keloğlan ve Karakaçan, Hacivat ve Karagöz gibi karakterlerin de yer aldığı şenlikte, müzikli masal etkinlikleri ise çocukları masal dünyasına götürüyor.

'YAŞ GRUBUNA HİTAP EDEN BİR KÖY OLUŞTU'

Dokuma Park'ta çok güzel bir çocuk köyü meydana getirdiklerini anlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu köyün aslında seçim vaatlerinden biri olduğunu, 19 günde bu projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 1960'lı yılların Anadolu köyünü ortaya çıkardıklarını anlatan Başkan Hakan Tütüncü, "Burada evleriyle sosyal ortamlarıyla meydanıyla bahçeleriyle, ahırlarıyla hasat edilen yerleriyle, ekmek pişirilen yerleriyle kelimenin tam anlamıyla bir Anadolu köyü oluşturuldu. Bu köyün içerisindeki evlerde dükkanlar da o yılların yaşantısı çocuklara anlatılacak. Bir anlamda büyükler burada çocukluğunu yaşarken, çocuklar da annelerinin babalarının çocukluk yıllarını öğrenmiş, görmüş olacak" dedi.

Şenliğin bir yanıyla eğitim projesi olduğunu vurgulayan Tütüncü, "Hem eğlenceye, dinlenceye yönelik bir program hem de eğitime yönelik bir program. Bununla birlikte toplumsal değerlerimizle burada atölye çalışmalarıyla çok güzel bir biçimde aktarılacak. Yani bu Anadolu çocuk köyü bizim yeni nesle, geleceğe yaptığımız yatırımın ete kemiğe bürünmüş bir halidir. Eğlenceli ortamda hem dinlenecekler hem de çocuklar güzel şeyler öğrenecek. Sadece çocuklara değil her yaş grubuna hitap eden bir köy oluştu" dedi.

Başkan Tütüncü, açılışın ardından misafirlerle ve çocuklarla beraber Anadolu Çocuk Köyü'nü gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı