Spor Anadolu Efes CSKA Moskova maçı ne zaman? Final saat kaçta, hangi kanalda?

Anadolu Efes CSKA Moskova maçı ne zaman? Final saat kaçta, hangi kanalda?

Paylaş
Anadolu Efes CSKA Moskova maçı ne zaman? Final saat kaçta, hangi kanalda?

THY EuroLeague final mücadelesinde Anadolu Efes İle CSKA Moskova karşı karşıya geliyor. Heyecanın had safhaya çıkacağı mücadeleyi kaçırmak istemeyen taraftarlar "Anadolu Efes CSKA Moskova maçı ne zaman? Final saat kaçta, hangi kanalda?" sorularına cevap arıyor.

THY Avrupa Ligi'nde dananın kuyruğu kopuyor. Temsilcimiz Anadolu Efes ile Rus ekibi CSKA Moscova İspanya'nın Gasteiz şehrinde karşılaşacak. Nefes kesmesi beklenen mücadele öncesi heyecan dorukta... Türkiye'nin gözü kulağı bu maçta olacak. Peki, Anadolu Efes CSKA Moskova maçı ne zaman?

Haberin Devamı

ANADOLU EFES CSKA MOSKOVA MAÇI NE ZAMAN?

Anadolu Efes CSKA Moskova maçı bu akşam saat 21.30'da oynanacak. Mücadele beIN SPORTS 3 kanalından canlı yayınlanacak.

'Tek düşündüğüm şampiyon olmak'

Turkish Airlines EuroLeague'de finalde CSKA Moskova ile karşılaşacak temsilcimiz Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, final maçı öncesinde son antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ataman, "CSKA Moskova yıllardır burada olan, son 15 yılın 14’ünde Final Four'a kalan bir takım. Yıldızlardan kurulu bir takım ve ne olursa olsun şampiyon olmak için çok büyük bir mücadele verecekler." diye konuştu.

"Ne onların Real Madrid ne de bizim Fenerbahçe Beko galibiyetimiz final maçı için bir ölçü olmaz." diyen Ataman, "Aldığımız galibiyet bize sadece öz güven verdi. Finalde bambaşka bir maç bizi bekliyor." değerlendirmesinde bulundu. Rakip CSKA Moskova’yı bu akşam çok detaylıca inceleyeceğini söyleyen Ataman, "Belki yarın sabah taktiksel bir sürpriz hazırlarız." diye ekledi.

Haberin Devamı

Ataman ayrıca Final Four'un basına tanıtımında yaptığı konuşmada, "Kupayı Ibiza’da kutlarız" şeklindeki şakasının ciddiye alındığını ve takımdaki oyuncuların bu sözü çok severek, "Hoca bizi gerçekten Ibiza’ya mı götürecek?" diye sorduklarını anlattı. Ataman, "Söz ağızdan bir kez çıkar. Sözüm söz. Eğer kupayı alırsak, Türkiye’ye dönerken 2-3 saat Ibiza’da durup, kutlama yapıp döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Hedef 23 yıl sonra ikinci kupa

Lacivert-beyazlılar, kulüp tarihinde ikinci Avrupa kupasını 23 yıl sonra müzesine götürmek istiyor. Avrupa Ligi’nin gediklisi olan Anadolu Efes, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarı yakalamıştı. Anadolu Efes, 23 yıl sonra bu sefer Avrupa’nın en büyük kupasını kazanmak için parkeye çıkacak.

Ataman, koleksiyonunu tamamlamaya çalışacak

Anadolu Efes’te başantrenör Ergin Ataman, Avrupa Ligi’ni kazanarak kendi tabiriyle "kupa koleksiyonunu" tamamlamak istiyor. Daha önce Avrupa’da yarıştığı FIBA Saporta Kupası, FIBA EuroChallenge Kupası ve ULEB Avrupa Kupası’nı kazanan Ataman’ın tek eksiği THY Avrupa Ligi Kupası.

Haberin Devamı

Avrupa’da 4. kupasını kazanmayı hedefleyen Ataman, İtalya’nın Montepaschi Siena takımıyla 2002’de FIBA Saporta Kupası, Beşiktaş ile 2012’de FIBA EuroChallenge Kupası ve Galatasaray ile 2016’da ULEB Avrupa Kupası’nı elde etmişti. Anadolu Efes, kupayı kazanması durumunda ise Ergin Ataman, hem ULEB Avrupa Kupası’nı hem de THY Avrupa Ligi’ni kazanan 3. başantrenör unvanını alacak. Bu iki kupayı daha önce almayı sadece Dusan Ivkovic ve David Blatt başarmıştı.

Avrupa’da 10. kupa için parkede

Anadolu Efes, basketbolda Türkiye’ye 10. Avrupa kupasını getirmeye çalışacak. Lacivert-beyazlı takım, Avrupa’nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması halinde, Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza atacak. Türkiye ilk Avrupa Ligi zaferini 2017’de Fenerbahçe’yle yaşadı. Türkiye’ye daha önce Anadolu Efes 1996’da Koraç Kupası’nı, Beşiktaş 2012’de FIBA Eurochallenge Kupası’nı getirdi. ULEB Avrupa Kupası’nı ise Galatasaray Odeabank 2015-2016, Darüşşafaka ise 2017-2018’de Türkiye’ye getirdi. Kadın basketbolunda Galatasaray 2009 ve 2018’de FIBA Avrupa Kupası’nı, 2014’te ise FIBA Avrupa Ligi Kupası’nı elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise 2018’de FIBA Avrupa Kupası’nı Türkiye’ye kazandırdı.

Haberin Devamı

CSKA Moskova 8. şampiyonluğun peşinde

Son 17 sezonun 16’sında Dörtlü Final’de mücadele eden CSKA Moskova, Avrupa Ligi’nde 8. şampiyonluğunu istiyor. Rus temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında 1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008 ve 2016’da şampiyonluk ipini göğüsledi. Son olarak 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de Fenerbahçe’yi finalde yenerek kupaya uzanan CSKA, yine bir Türk takımını geçerek kupaya ulaşmaya çalışacak.

Anadolu Efes, CSKA’yı 6 yıldır yenemiyor

Anadolu Efes, CSKA Moskova’yı 6 yıldır mağlup edemiyor. Rus rakibi karşısında son galibiyetini 22 Şubat 2013’te alan lacivert-beyazlılar, daha sonraki 8 maçı da kaybetti. Avrupa Ligi tarihinde 20 kez karşılaşan iki takım arasındaki rekabette galibiyet sayılarında CSKA Moskova’nın 17-3 üstünlüğü bulunuyor.

Haberin Devamı

Itoudis’in Ataman’a üstünlüğü var

CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis’in, Ergin Ataman’a karşı üstünlüğü bulunuyor. Itoudis, Banvit ve CSKA Moskova’nın başında, Galatasaray ve Anadolu Efes’i çalıştıran Ergin Ataman’a karşı çıktığı 11 maçın 8’ini kazandı. İkilinin çalıştırdığı ekiplerin THY Avrupa Ligi’nde oynadığı 5 maçta da Itoudis, Ataman’a galibiyet şansı vermedi.