Advertorial Anadolu Kaplanları yerel paraya geçiyor!
Sponsorlu

Anadolu Kaplanları yerel paraya geçiyor!


Paylaş
Anadolu Kaplanları yerel paraya geçiyor!

Türkiye’de ahşap kompozit kapı üretiminde lider olan ERDOOR, dış ticarette Dolar ve Euro yerine yerel para birimlerini kullanmaya başladıklarını açıkladı

ERDOOR Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ergünbaş, Çin’den yaptıkları ithalatta Yuan, Suudi Arabistan ile olan ticaretlerinde ise Riyal kullanmaya başladıklarını açıkladı. Yıllık 20 milyon doların üzerinde dış ticaret hacimleri bulunduğuna değinen Ergünbaş, dış spekülatörler ve rantçıların Türkiye üzerinde ekonomik oyunlar oynamasına izin vermeyeceklerine değindi.

Ergünbaş, açıklamasında bunun sadece bir tepki değil aynı zamanda en akılcı çözüm olduğunu dile getirerek “Dış ticaret operasyonlarımızı Dolar ve Euro yerine Çin ile Yuan ve Suudi Arabistan ile Riyal üzerinden yürütmek çok daha öngörülebilir bir ticari perspektif oluşturmamızı sağlıyor. Dolar ve Euro’daki oynaklık ve belirsizlik ithalat ve ihracat yapan tüm kesimlerin uzun zamandır huzurunu kaçırıyor ancak tedarikçilerimiz ve müşterilerimizle onların yerel para birimleri üzerinden ticaret yapmaya başlamak adeta önümüzü açtı. Aynı problemlerden muzdarip tüm KOBİ’lerin dış ticaret ödemelerinde yerel para birimlerini kullanması çok büyük avantajlarına olacaktır. Yurtdışından gelen dönüşler de çok olumlu ve destekleyici türde. Sadece Türkiye değil uzakdoğudan ortadoğuya hatta Avrupa’ya kadar onlarca ülkede Dolar ve Euro problemi bulunuyor. Bu ülkelerdeki bağlantılarımız ise yerel para kullanımında hiç tereddüt etmiyor. Bu durum hem Türk hem de yabancı şirketler için önemli avantajlar sağlıyor. Anadolu’da bizim gibi kaliteli üretim odaklı binlerce şirket bulunuyor. Öngörülebilir ticari hedefler ve büyüme için yerel para birimleriyle ilerlemek tüm şirketlere soluk aldıracaktır. Gittiğimiz her yerde bu avantajları somut rakamlarla anlatıyoruz. Umarız ki tüm dünyaya musallat olan bu Dolar ve Euro bağımlılığı, Türkiye’deki hızlı değişime açık binlerce şirket için kısa vadede sona erecektir.” diye konuştu.