Eğitim - Kariyer Anadolu Üniversitesi'nde 'Yerel Basın İrtibat Bürosu' açıldı

Anadolu Üniversitesi'nde 'Yerel Basın İrtibat Bürosu' açıldı

Paylaş
Anadolu Üniversitesi'nde 'Yerel Basın İrtibat Bürosu' açıldı

Anadolu Üniversitesi’nde, Eskişehir’de çalışan basın mensupları için 'Yerel Basın İrtibat Bürosu' kuruldu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı "Böyle bir Yerel Basın İrtibat Bürosu Türkiye’de de hiçbir üniversitede yok" dedi

Anadolu Üniversitesi’nde bulunan Medya Merkezi’nde, basın mensupları için bir basın irtibat bürosu kuruldu. Kurulan bu merkez ile yerel ve ulusal çalışan basın mensupları, ihtiyaçları doğrultusunda gelip burayı kullanabilecekler. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın açılışını gerçekleştirdiği Yerel Basın İrtibat Bürosu, gazetecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanarak basın mensuplarına tanıtıldı.

Haberin Devamı

'HİÇBİR ÜNİVERSİTEDE YOK'

Açılışta konuşan Rektör Prof.Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Türkiye’de bulunan üniversiteler içinde ilk defa böyle bir yerin açıldığını ifade ederek "Bizim hep aklımızda yerel basının üniversitede yer almasına yönelik bir fikir vardı. Önce somut bir hale getirelim dedik. Bunun için yerelde bulunan basın birimlerini, unsurlarına önce merkezde bir yer verelim dedik kendi bünyemizde. Burada arkadaşlarımız geldiği zaman malzemelerini bırakabilecekleri, haberlerini yazabilecekleri, çaylarını içebilecekleri, misafirleri varsa röportaj yapabilecekleri, dinlenmek istediklerinde gelip çantalarını bırakıp üniversite içinde yemek yiyebilecekleri bir merkez oluşturduk. Tüm şehrimize hayırlı olsun diyelim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İHA