Yaşam Anahtarınızı mı kaybettiniz? Bir kadından yardım isteyin!

Anahtarınızı mı kaybettiniz? Bir kadından yardım isteyin!

Paylaş
Anahtarınızı mı kaybettiniz? Bir kadından yardım isteyin!

Kadınların, kayıp eşyaları bulmakta erkeklerden daha başarılı olduğu belirlendi

Glasgow, Leeds ve Hertfordshire üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, "çoklu işlerde", özellikle de kayıp eşyaların bulunması konusunda kadınların, erkeklerden daha iyi olduğunu gösterdi.

Bilim adamları, kahvaltının hazırlanması, çocukların giydirilmesi, dişlerinin fırçalanması ve saçlarının taranmasının gerektiği sabahın erken saatlerinde, kadınların arabanın anahtarını da kolaylıkla bulabileceği örneğini verdi.

İlk deneyde, erkek ve kadın katılımcılar hızlı dikkat değişikliği gerektiren bilgisayar oyunu oynadı.

Bir görevden diğerine geçişte kadınların erkeklerden daha az yavaşladığı, dolasıyla çoklu işlerde daha az zorlandığı görüldü. İkinci deneyde, katılımcılardan yolda kaybedilen anahtaları bulmak için haritadan bazı lokantaları ve onlara giden yolları birleştirmesi, bu sırada çalan telefonlara yanıt vermesi istendi.

Bu testte erkeklerin kayıp anahtarları bulma planı çoklu iş baskı altında sekteye uğradı.

Araştırmaya imza atanlardan Gijsbert Stoet, bu durumun Taş Devri’nde erkeklerin yiyecek için avlanmaya gitmesi ve sadece ava odaklanması, kadınların ise yaşadıkları yerde kalıp, çocuklar, yiyeceklerin bir araya getirilmesi, aletlerin tamiri ya da yapılması gibi birçok işle ilgilenmesinden kaynaklanıyor olabileceğini vurguladı.

Bilim adamı ayrıca sonuçların, erkek çocukların ve yetişkin erkeklerin dikkat eksikliği sorunundan kadınlardan neden daha fazla etkilendiğine de ışık tutabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı