Siyaset 'Anaların gözyaşını dindirmek için şeytanla bile görüşülür'
Paylaş
'Anaların gözyaşını dindirmek için şeytanla bile görüşülür'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik'ten çarpıcı açıklamalar...

“Silaha karşı mücadele silahla olur. Bir ülke yumuşak gücünü kullanamıyorsa sert güçle sonuç alamaz. Anaların gözyaşını dindirip ölümleri yok edebileceksen şeytanla bile görüşürsün. İki iyi dost olsak barış görüşmesi olmaz. Barış görüşmesi hasımlar arasında olur! PKK ile yağ bal olsam bu görüşmeyi niye yapayım? Barış görüşmesi, dövüşün ardından hasımlar arasında olur.”

Haberin Devamı

Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik idi. Çelik gündemi değerlendirirken CHP’ye yönelik eleştirilerde de bulundu.

“Eskiden olduğu gibi Ankara’da kuluçkaya mı yatalım?”

Çelik: “Sayın Başbakan Güney Afrika’ya pikniğe gitmiyor herhalde. Afrika’da ne işimiz mi var? Bu zihniyet Türkiye’yi yalnızlığa mahkum etmiştir. Cumhurbaşkanı’nın Almanya’da ne işi var diyorlar. CHP zihniyeti aslında başbakanların Ankara’da oturduğu bir zihniyettir. Geçmişten hatırlayın kuluçkaya yatıyorlardı. Sayın Başbakan sürekli olarak işinin başındadır. Bu tarzda düşünceler Türkiye’yi kendi kabuklarının içine hapis olmuş bir hale getirir.” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

“CHP’ye, atanacak öğretmenler de inanmıyor!”

Çelik, atanamayan öğretmenlerin durumu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Halka yerine getiremeyeceğimiz vaatlerde bulunmadık. Halkımız da eskisi gibi, ben yaparım ederim diyenlere itimat etmiyor. Herkes şunu bilmelidir ki en fazla öğretmen AK Parti döneminde atanmıştır. Biz olsak 300 bin öğretmeni bir arada atardık diyorlar. Her şeyin bir haddi, dozu vardır. Buna atanacak öğretmenler de inanmıyor.”

“Saldırı değil savunma amaçlı ise varız dedik!”

Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Malatya’ya kurulacak radar üssü ile ilgili:

“Biz NATO’nun en eski üyelerinden biriyiz. NATO ülkesi dedi ki, biz NATO ülkelerine yapılacak olan saldırılara karşı bir füze kalkanı oluşturmaya çalışıyoruz. Herhangi bir ülkeyi hedef gösteren, ülkeye saldırmayı esas alan bir durumun içinde Türkiye olmayacaktır. Burada biz tavrımızı net koyduk. İsrail’e posta koyduğumuz gibi bu zihniyete de posta koyduk. Bu savunma amaçlı olacaktır. NATO ülkelerine gelen saldırıları püskürtmek için füze kalkanı oluşturulacaksa biz buna varız dedik.” diye konuştu.

“Yargı kimsenin bahçesi değil, milletin sayfiye yeri olsun!”

Çelik, yargının AK Parti’nin arka bahçesi olduğuna yönelik tartışmalar ile ilgili:

“Hakimler, savcılar eskiden kimse şimdi de onlardır. Onların hepsi AK Parti’dendir diyenlere pes! Yargı AK Parti’nin de CHP’nin de MHP’nin de arka bahçesi olmasın, milletin sayfiye yeri olsun. Milletin huzurla gidip gelebildiği bir yer olsun.” dedi.

Haberin Devamı