Anamur Anamur'a iskele ve hastane müjdesi

Anamur'a iskele ve hastane müjdesi

Paylaş
Anamur'a iskele ve hastane müjdesi

Anamur'a iskele ve hastane müjdesi

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesini ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, yapımı devam eden Anamur İskelesi ve yapımı Devlet Hastanesi'ni temmuz ayında hizmete açacaklarını söyledi.
Halka hitabında Cumhur İttifakı adaylarının desteklenmesini isteyen Elvan, yerel yönetimlerin hükümetle uyum içinde çalışması ile hizmetlerin daha hızlı hayata geçeceğini kaydetti. Anamur'da yaşanan sorunların süratle çözülmesini sağlayacaklarını dile getiren Elvan, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili olarak, "Kapalı devre sulama sisteminin bir an önce bitirilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bizim en önemli projelerimizden birisi olan Anamur'da yapmış olduğumuz devasa iskelemiz. Aslında bizim hedefimiz bu yılın başında bitirmekti ancak sizler bu yıl ciddi felaketlerle karşı karşıya kaldınız. Fırtına, hortum ve sel fekaleti ile karşı karşıya kaldınız, ciddi sorunlar yaşandı. Betonlama çalışmaları başladıktan sonra bu felaketler limandaki çalışmayı engelledi. Havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalar başladı. Temmuz ayında iskelenin üzerinde yürüyeceksiniz" dedi.
Mersin ile Antalya'yı birbirine bağlayan Akdeniz Sahil Yolu üzerindeki 10 tünelin 2.5 yıl içinde açıldığını anımsatan Elvan, "Mersin'den çıkan bir kardeşimiz, 5 ila 5.5 saatte Anamur'a gelirken, şimdi 2.5 saatte Anamur'a gelebiliyor. İnşallah bu yıl 3 tünelimizi daha tamamlayacağız. En zor kesim olan bölümlerden kurtulacaksınız ve 14 kilometrelik bir yolu tünelleri ile birlikte açıp sizlerin hizmetine sunacağız. Anamur Devlet Hastanesi inşaatı yüzde 95 oranında tamamlandı. Temmuz ayında da açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

Haberin Devamı