Anamur Anamur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Anamur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Paylaş
Anamur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Anamur’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Mithah ÜNAL/ANAMUR, (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Anamur ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 97’nci yıldönümü coşkuyla kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel’in Yeni Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, minik öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında önlem alarak halk oyunları sergileyen Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin gösterisi ise büyük beğeni topladı.
Cumhuriyete hayat veren ruhun, 97 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu ifade eden Kaymakam Başaran, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimiz, mutlu yarınların kurulabilmesinin anahtarı olacaktır. Demokrasi ve özgürlüğüne aşık olan milletimiz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi demokrasimizi esir almaya ve milletimizin iradesini çalmaya yeltenenlerim hayallerini ve tuzaklarını bozmaya muktedirdir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı