Anamur Anamur’da OSB kurulacak

Anamur’da OSB kurulacak

Paylaş
Anamur’da OSB kurulacak

Anamur’da OSB kurulacak

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Anamur ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için son aşamaya gelindi.
Anamur Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Bozyazı Kaymakamı Hayatı Taşdan, Anamur Ticaret Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Meclis Başkanı Mehmet Yıldız’ın kuruculuğunu üstlendiği SOB çalıştay, Belediye Yıldız Düğün Salonu'nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çalıştay üyelerinin birer konuşma yaptığı toplantı da katılımcı işadamları ve vatandaşların görüşlerine başvuruldu. Toplantıda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Metin Aslan'ın slayt gösterisi sunumu ile bilgilendirme yapıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Torunoğlu, kaymakamlıkla yapılan çalışmalar sonucunda OSB kurulması için 5 ayrı yerin belirlendiğini söyledi.
Bozyazı Kaymakamı Taşdan da bölgenin örtü altı tarımla birlikte potansiyel bir turizm bölgesi olduğunu vurgulayarak, OSB’nin kurulması kadar bölgede çalışacak olan tarım, turizm ve sanayi alanında kalifiye eleman yetiştirecek eğitim kurumlarına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Belediye Başkanı Kılınç, Anamur ve Bozyazı’nın zengin bir bölge olmasına rağmen işsizliğin de bir o kadar yüksek olduğuna dikkat çekti. Kılınç, parasal gücün yatırım ve istihdama dönüştürülmesi için OSB kurulması için girişimde bulunan herkese belediye başkanı olarak sonuna kadar destekleyeceğini kaydetti.
Anamur Kaymakamı Kurdoğlu, Antalya Mersin D-400 karayolunun 2022’ye kadar hem Antalya hem de Mersin istikametinden çözüleceğini ifade ederek, "İşte o zaman hem yarımın hem de turizmin cennetiyiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı