Erdemli Anasınıfını baştan aşağı yenilediler

Anasınıfını baştan aşağı yenilediler

Paylaş
Anasınıfını baştan aşağı yenilediler

Anasınıfını baştan aşağı yenilediler


Mehmet DOĞANER ERDEMLİ(Mersin)(DHA)-Mersin’in Erdemli ilçesinde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul öncesi Eğitim bölümü 2'inci sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi 'Umutlu Yarınlar İçin El Ele' projesi kapsamında anasınıfını bir hafta içerisinde baştan aşağı yeniledi.
Öğrenciler Emine Akgün, Sena Gönül Mengü, Miray Kaya ve Merve Güngör Prof. Dr. Ebru Aktan Acar koordinatörlüğünde ana sınıfı düzenlemesi için proje hazırladı. Proje dahilindeki öğrenciler yaptıkları araştırma sonucunda Erdemli ilçesinde Tömük Cumhuriyet İlkokulu anasınıfının tadilata ihtiyaç olduğunu tespit ederek, ilçeye geldi. Hazırlıklarını tamamlayan öğretmen adayları bir haftada ana sınıfını baştan aşağı yenileyerek öğrencilerin hizmetine sundular.
Büyük özveri ile baştan aşağı yenilenen anasınıfının açılışını ise Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük yaptı. Açılışta konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük, "Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul öncesi Eğitim bölümü 2'inci sınıf öğrencilerimiz “Umutlu Yarınlar İçin El Ele” projesi kapsamında ilçemize gelerek okulumuzun anasınıfını sponsorlar bularak baştan aşağı yeniledi. Örnek bir proje ile çocuklarımızın kullanımına açılan anasınıfımızda öğrencilerimizin kullanabileceği bütün malzemeler bulunuyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.
Hazırladıkları proje ile Erdemli’de bir anasınıfını baştan aşağı yenilemenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen öğrencilerden Emine Akgün, "Bu proje için ben Manisa’dan geldim. Arkadaşlarım ile birlikte projemizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduk. Anasınıfımızı hazırladık ve öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Bu projede emeği geçen sponsorlarımıza ve okul idarecilerimize çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Anasınıfını gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük, projeyi gerçekleştiren öğrencilere teşekkür plaketi verirken Tömük Cumhuriyet İlkokulu Müdüresi Sabahat bahçeci Sansar ise öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı