Dünya Anastasiadis: Müzakereler Kıbrıs’ta devam edecek

Anastasiadis: Müzakereler Kıbrıs’ta devam edecek

Paylaş
Anastasiadis: Müzakereler Kıbrıs’ta devam edecek

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla gerçekleştirdiği görüşme sonrasında müzakerelere 1 Şubat’ta Kıbrıs’ta devam edileceğini açıkladı

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Mont Pelerin’deki görüşmeler konusunda müzakerecilerden bilgi alındığını belirterek görüşmelerin Kıbrıs’ta devam etmesi yönünde karar alındığını söyledi.

6 BAŞLIKTA ELE ALINACAK

Kıbrıs’taki görüşmelerin 6 başlıkta ele alınacağını vurgulayan Anastasiadis, müzakere sürecinin nasıl ilerleyeceğine 1 Şubat’ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla yapacakları görüşmede karar vereceklerini belirtti.

1 Şubat’taki görüşmede ele alınacak konular arasında Cenevre Konferansı’nın olacağını kaydeden Anastasiadis, Cenevre Konferansı'nın ne bir başlangıç ne de bir son olduğunu ve garantiler konusunda görüşmelerin sürmesi gerektiğini ifade etti.

'TÜRK YETKİLİLER OLUMSUZ HAVA YARATIYOR'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in açıklamalarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine ise Anastasiadis, açıklamalarında temkinli davranmak istediğini ancak Türk yetkililerinin kabul edilemez açıklamalarda bulunmayı sürdürerek olumsuz hava yaratmaktan başka bir şey yapmadıklarını iddia etti ve bu görüşünü bugünkü görüşmede de dile getirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı