Spor Andorra'nın futbolu da küçük

Andorra'nın futbolu da küçük

Paylaş
Andorra'nın futbolu da küçük

A Milli Takım'ın rakibi Andorra dünya futbolunda yüzölçümü gibi küçük bir yer kaplıyor. FIFA sıralamasında sondan beşinci sırada yer alan Andorra Milli Takımı'nı oluşturan futbolcuların çoğu amatör

Türkiye 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda yarın Andorra ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Türkiye A Milli Takımı'nın tarihinde ilk kez karşılaşacağı Andorra Avrupa'nın futbolda en zayıf ülkelerinden birisi olarak dikkati çekiyor.

Andorra Prensliği, Pirene Dağları'nda, denize kıyısı olmayan, Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülke. Yüz ölçümü sadece 468 kilometrekare olan ülkenin nüfusu ise 2010 yılı verilerine göre 83 bin 137. Neredeyse kasaba görünümündeki ülke, Barselona'ya sadece 3 saat uzaklıkta ama, futbol kültürü ve kalitesi açısından uzaklık tarif edilemeyecek derecede...

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nda Türkiye ile karşılaşacak Andorra'nın milli futbol takımı, Avrupa futbolunun en zayıf ülkelerinden birisi olarak dikkati çekiyor. Andorra milli takımı, 209 ülkenin üye olduğu FIFA'nın son değerlendirmesinde 204. sırayı Cibuti ile paylaştı. Andorra futbolu sadece Anguilla, Bhutan ve San Marino ile “Turks and Caicos Adaları”nın önünde yer alıyor.

Büyük çoğunluğu amatör oyunculardan kurulu Andorra milli takımı Dünya Kupası Elemeleri'nde oynadığı 4 maçı da gol atamadan kaybetti ve kalesinde 13 gol gördü. Millilerin tarihte ilk kez karşılaşacağı Andorra, sahasında Macaristan'a 5-0, Estonya'ya 1-0, deplasmanda ise Romanya'ya 4-0, Hollanda'ya 3-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

13 Kasım 1996'da Estonya ile oynadığı ve 6-1 kaybettiği maçla uluslararası arenaya çıkan Andorra, en farklı skorlu yenilgilerini 7-0'la Hırvatistan'a ve 8-1'le Çek Cumhuriyeti'ne karşı aldı. 1996'dan bugüne dek oynadığı 110 maçta sadece Arnavutluk, Belarus ve Makedonya'yı mağlup edebildi.

NTV