Spor Andre Ayew kimdir? Kaç yaşında?

Andre Ayew kimdir? Kaç yaşında?

Paylaş
Andre Ayew kimdir? Kaç yaşında?

Fenerbahçe yeni sezon öncesi transfer görüşmelerine son sürat devam ederken, sarı lacivertli kulübün Gana asıllı Fransız Futbolcu Andre Ayew ile görüşmeler yürütüyor. Hatta iddiaya göre Kanarya, Andre Ayev ile 3.2 milyon euroya el sıkıştı. Bu gelişmeler sonrası ünlü futbolcu hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı.

Fenerbahçe'deki tüm detaylar taraftarlar tarafından merak ediliyor. Transfer haberleri ise en dikkat çekici konuların başında geliyor. Yeni sezon öncesi birçok futbolcunun ismi transfer için geçerken son olarak Andre Ayew'in ismi sarı lacivertli kulüp ile anılıyor. Geçen sezon İngiltere'de Swensea forması giyen Gana asıllı Fransız futbolcu iddaya göre 3.2 milyon euroya Fenerbahçe ile el sıkıştı. Peki Andre Ayew kimdir?

Haberin Devamı

ANDRE AYEW KİMDİR?

Gana asıllı Andre Ayew 1989 Fransa'da doğdu. Futbola 1860 Münih takımının altyapısında başladı. 1998'e kadar burada top oynayan Ayew, 1999'da Gana'da babasının sahip olduğu Nania kulübünde top koşturmaya devam etti. 6 yıl burada top oynayan 28 yaşındaki futbolcu 2005 yılında Fransa'ya geri döndü ve Marsilya alyapısına gitti. Burada 2007 yılında profesyonel olan Ayew beklediğini bulamadı ve 2008'de Lorient'e, 2009'da ise Arles'e kiralandı.

2010 yılında tekrar Marsilya'ya dönen başarılı futbolcu takımın vazgeçilmez isimlerinden oldu. Sergilediği futbolla büyük kulüplerin dikkatini çeken Ganalı futbolcu. Marsilya forması altında 209 maçta 60 gol ve 25 asist üretti.

İNGİLTERE'YE BONSERVİSSİZ GİTTİ!

Haberin Devamı

2015 yılında Swanse City'e bonservissiz transfer olan Andre Ayew bir yılın ardından 24.1 milyon bonservis bedeliyle West Ham United'a transfer oldu ama beklenen performansı sergileyemedi. 2018'İn Ocak ayında Swansea eski öğrencisi için 22,8 milyon geri ödeyerek takıma dahil etti.

Asıl mevkii sol kanat olan Andre Ayew on numara ve sağ kanatta da görev alabiliyor..