Bilim - Teknoloji Android 11 muhtemelen eylül ayı gibi piyasaya sürülebilir
Paylaş
Android 11 muhtemelen eylül ayı gibi piyasaya sürülebilir

Google, yayınladığı videoda “Hey Google” isminde bir çevrimiçi konferans düzenledi. Akıllı ev sistemlerine yapılan etkinlikte, genel olarak Google Asistan’ın çalışacağı cihazlara yönelik özelliklerden bahsedilse de Android 11’in lansman tarihiyle ilgili bilgiler de ortaya çıktı. Onur Binay/posta.com.tr

Google, geliştiricilerin Android 11 için hazır olduklarından emin olmak isterken yeni işletim sisteminin tanıtım tarihi hakkında da bilgilendirdi. 8 Eylül’de yeni işletim sistemini çıkaracaklarını söyleyen Google temsilcisi, “8 Eylül Android 11 lansmanı için kontrol listesi” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Google temsilcileri “8 Eylül'de her yerde lansman yapıyoruz” şeklinde konuştuğundan bu ifadeyi 8 Eylül’ü yeni işletim sisteminin çıkışının kesin tarihi olarak alabiliriz.

Android 11 ile yeni bir konuşma bölümü, herhangi bir ekrandan sohbete dönmenizi sağlayan sohbet balonları ve akıllı ev cihazları için yeni erişim denetimlerinin gelmesi bekleniyor.

Android 11, başlangıçta sınırlı sayıda akıllı telefon tarafından erişilebilir olup, sonrasında kademeli olarak kullanıcılara dağıtılacak.