Yaşam Android 6.0 Marshmallow hala emekliyor!

Android 6.0 Marshmallow hala emekliyor!

Paylaş
Android 6.0 Marshmallow hala emekliyor!

Haziran ayında duyurulan, Ekim ayında Nexus cihazlara dağıtılan Android 6.

Haberin Devamı

Google her yıl yeni Android sürümleri duyursa da üreticiler her seferinde Google’ın çok gerisinde kalıyor. Ekim ayında üreticilere yollanan Android sürümleri henüz çok az sayıda cihaza ulaşabildi. HTC bu konuda en büyük çabayı gösteren firmalardan. Samsung, Asus, LG ve Sony taraflarında Android 6.0 güncellemeleri için 2016’nın ilk çeyreğine pas atılıyor.

Diğer yandan Google, Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini bile duyurdu ve Nexus cihazlara dağıttı. Üreticilerin takvimde geri kalması, Android kullanım oranlarını da etkiliyor. Normalde her ayın başında paylaştığımız bu rakamlara şimdi daha erken yer vermek istedik. Android 6.0.1 güncellemesi dağıtılmışken, yeni yıla iyice yaklaşırken Android kullanım oranlarındaki son duruma hep birlikte bakalım.

Haberin Devamı

Kasım ayının sonu itibariyle Android 6.0 Marshmallow sürümünün tüm Android cihazlar arasındaki payı %0.3 kadardı. Şimdi bu oranın arttığını görmek mümkün. Oldukça ufak bir artış olsa da Android 6, şimi %0.5 seviyesine ulaşmış. Yığılmalar, Android camiası için can sıkıcı çünkü hala Jelly Bean ve KitKat sürümleri, tüm Android cephesinin %60’ını oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl duyurulan Android 5.x Lollipop ise %30 barajını aşmak üzere. Hal böyleyken Android 6’dan pek bir şey beklemek yanlış olacaktır. Rakamları, detaylarıyla aşağından görüntüleyebilirsiniz.

İki ekranlı 6 modern telefon!