Bilim - Teknoloji Android'e "devamlı" çözüm!
Paylaş
Android'e "devamlı" çözüm!

Google'dan, Android'in gittikçe daha fazla can sıkan güvenlik sorununa "devamlı" çözüm geliyor...

Güvenlik riskleri, artık sadece bilgisayarlar kullanıcılarını endişelendirmiyor. Akıllı telefon ve tablet sahipleri, şu sıralar sahte uygulamaların ve zararlıların en çok hedef aldığı kitleler arasında. Google ise Android platformunu güvenli tutacak yeni bir önlem geliştirdi.

Haberin Devamı

Resmi Android blog'una göre Google'ın yeni girişimi, cep ve tablet sahiplerini potansiyel zararlı uygulamalardan koruyacak. Android'de zaten bulunan Verify Apps (Uygulamaları Doğrula) işlevinin üzerine getirilen bu geliştirme, cihazların zararlı uygulamalara karşı "devamlı olarak kontrol edilmesine" izin verecek.

Google, Android'deki Verify Apps işlevinin geçtiğimiz sene 4 milyondan fazla kez kullanıldığını söylüyor. Ancak bu işlev, uygulamaları sadece yükleme sırasında denetliyordu. Android güvenliği ve Safe Browsing takımları tarafından ortak geliştirilen yeni uygulama tarama sistemi ise, cihazları sürekli olarak izleyecek ve zararlı olabilecek davranışı yakalayıp hemen uyarı verecek.

Google'a göre yüklendikten sonra davranışı zararlı hale gelen uygulamaların oranı, yüzde 0.18. Bu oran, Google'ın tanımıyla "minüskül", ancak firma platforma olan güveni artırmak için sorunu görmezden gelmiyor. Yeni uygulamanın, birkaç hafta içerisinde yayınlanacak Android 4.4.3'te yer alması bekleniyor. Ancak kesin bir açıklama henüz yapılmış değil.

Haberin Devamı

Resimlerle: 12 alternatif Google açılış sayfası!

Kaynak: CHIP Online