Ekonomi Anel üretecek Baymak satacak

Anel üretecek Baymak satacak

Paylaş
Anel üretecek Baymak satacak

Anel Grup ve Baymak, evlerin çatılarına monte edilen güneş enerjisi panelleri için bir araya geldi. Anel Enerji ve AnelEs, güneş enerjisi panellerini Baymak için tasarlayacak ve Türkiye'de üretecek

Anel Enerji ve AnelEs, evlerde kullanılacak güneş enerjisi kitlerini Baymak için tasarlayacak ve Türkiye’de üretecek. Özel üretilecek bu kitleri Baymak yurtiçindeki bayi kanalı ile tüketiciye sunarak, kurulumlarını ve satış sonrası hizmetlerini yapacak.

Haberin Devamı

Anel Grup ve Baymak bu iş modeli ile ilk 5 yılda güneş enerjisi pazarının evsel çatı kurulumları segmentinden yüzde 50 pay almayı hedefliyor. Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, panellerin konutlara maliyetinin 6 ile 8 bin euro arasında olacağını açıkladı.

YASA BU YIL ÇIKAR

İşbirliğinin imza töreninde konuşan Anel Grup Başkanı Rıdvan Çelikel bu yıl yenilenebilir enerji yasa tasarısının yasalaşması ile evlerin çatılarında üretilecek elektriğin şebekeye verilerek her evin bir enerji santrali olarak üretime katkıda bulunacağını söyledi.

Çelikel “Almanya’da 2009’da 2 gigavatlık güneş enerjisi tesisi kuruldu. Bu rakam 2 Keban Barajı kadar kurulu güce eşit. Yasa ile Türkiye’de bu rakamın çok üzerinde bir kurulum yapılabilecek” dedi.

Haberin Devamı

YENİ İSTİHDAM YARATACAK

Baymak Başkanı Dr. Murat Akdoğan, bu anlaşmayla güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda güneş kolektörü ve güneş pili uygulamalarında yüksek teknolojiyi kullanan etkin dağıtım kanalının da kurulacağını belirtti.

Proje ile elektrikte uzman kalifiye eleman ihtiyacının ortaya çıkacağını belirten Murat Akdoğan, “Onlar üretime, biz konutlarda projelendirme ve satışa odaklandık” dedi. Akdoğan, Baymak’ın halka açılmasıyla ilgili bir soru üzerine, 2011’de bunun olabileceğini söyledi.