Yaşam Angolalı Asi Liderin Ailesi,Activision'a Dava Açtı!

Angolalı Asi Liderin Ailesi,Activision'a Dava Açtı!

Paylaş
Angolalı Asi Liderin Ailesi,Activision'a Dava Açtı!

Angolalı asi lider Jonas Savimbi’nin üç çocuğu, babalarının itibarını Black Ops 2’de “yerle bir ettikleri gerekçesiyle” oyun geliştirici Activision’a dava açtı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Angolalı asi lider Jonas Savimbi’nin üç çocuğu, Fransız oyun üreticisi Activision’a bir milyon euro’luk tazminat davası açtı. Fransa’da yaşayan üçlü, buna gerekçe olarak Savimbi’nin, Black Ops 2 oyunundaki portresini gösterdi.

Haberin Devamı

Üçlüye göre, babaları, Black Ops 2’de tasvir edildiği gibi “Yarım akıllı, barbar, herkesi öldürmek isteyen bir sosyopat” değil.

Jonas Savimbi, 2002 yılında Angola iç savaşında, Angola hükumeti tarafından vatana ihanet suçuyla infaz edilmişti.

Black Ops 2’deki Jonas Savimbi

Activision avukatı Etienne Kowalski ise Savimbi ailesinin suçlamalarını reddetti. Kowalski, “Biz tarihsel bir isyanı ve Angola hükumetinin politikalarına karşı savaşan Jonas Savimbi’ye yapımızda yer verdik. Savimbi’yi kötü bir adam olarak değil tam tersi betimledik. Tarihsel kaynaklardan aldığımız verileri yansıttık ve tüm karakterleri, pek çok otoritenin fikriyle biçimlendirdik.”

Oyun müdavimleri ve tarihe aşkın olan otoritelere göre Activision’ın savunması gerçeklik üstüne kurulu. Savimbi, Black Ops’ta kötü bir karakter gibi değil olması gerektiği gibi yansıtılıyor.

Haberin Devamı

Black Ops’un yapımcısının başı kısa bir süre önce de, benzer bir davayla ağrımıştı. Panamalı Manuel Noriega, Activision’ı “Kendisini ağza alınmayacak derecede kötü eylemler gerçekleştiren bir cani” olarak yansıttığını iddia ederek dava etmişti. Ne var ki otoritelere göre Manuel Noriega, hali hazırda, zaten sayısız suç işlemiş ve paçayı yırtmış durumda. Dava, mahkemelerce reddedilmişti.