Ani gelen misafire hızlıca hazırlanan 7 ikramlık tarifi

Birçok kişinin başına gelmiştir çat kapı gelen misafire ne hazırlasam derdi. Ani gelen misafire hızlıca hazırlayabileceğiniz 7 enfes ikramlık tarifi haberimizde.

09 Ekim 2020, Cuma 15:51 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Tava böreği tarifi

1- Tava böreği tarifi

Tava böreği malzemeleri

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

Tava böreği yapılışı

Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.


2- Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

2- Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeleri

  • 3-4 bardak un
  • 250 gram tereyağı 
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 50 gram çörek otu
  • 1 tane yumurta beyazı

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı

Oda sıcaklığında olan tereyağınızı bir kaba koyun. Üzerine yumurtalarınızı kırın ve 1 çay kaşığı zeytinyağı dökerek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, bir buçuk yemek kaşığı şeker ve kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Ardından ununuzu ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde koparın ve ince uzun bir rulo gibi uzatın. Ardından 3-4 parmağınız kadar büyüklükte kesip tepsiye dizin. Yumurta beyazını üzerine sürün ve çörek otunu ilave edin. 180 derecelik fırında kızarana kadar 10-12 dakika arasında pişirin.


3- Vogue tatlısı tarifi

3- Vogue tatlısı tarifi

Vogue tatlısı malzemeleri

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 paket krem şanti
  • 3 adet muz
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • Bisküvileri ıslatmak için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve

Üzeri için: 

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 160 gram çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Nane yaprakları

Vogue tatlısı yapılışı

Bir kabın içerisine bir bardak soğuk süt ve iki paket krem şantiyi dökün. Bu karışımı mikser ile çırptıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun. 1 su bardağı ılık sütün içerisine granül kahveyi dökün ve kahve eriyene kadar karıştırın. Bebe bisküvilerini kahveli karışıma batırın ve servis kaselerinin dibine 3 adet yerleştirin. Muzları verev şeklinde dilimledikten sonra, kaselerin kenarına yerleştirin. Soğuyan krem şantiyi kasenin içerisine dökün. Üzerine tekrar kahveli karışımda ıslattığınız bisküvilerden koyun. Bisküvilerin üzerine 1 kaşık daha krem şanti ekleyin. Çikolatalı sos isteyenler; Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolataların içine 2 kaşık süt ekleyin. Çikolata sosunu hazırladığınız kaselerin en üst kısmına 1 kaşık dökün. Üstlerini antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.


4- Kalıpta kek tarifi

4- Kalıpta kek tarifi

Kalıpta kek malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kalıpta kek yapılışı

Öncelikle 3 adet yumurta ve bir su bardağı şeker iyice karıştırılır. Karışım çırpıcı yardımı ile bembeyaz hale gelip köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra bir su bardağı yağ, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya hazırlanan karışıma eklenerek iyice çırpılır. Kek karışımının iyice birbirine karıştığı, homojen bir karışım olduğuna kanaat getirildiğinde kek karışımı istenilen şekildeki kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında kek iyice kabarana kadar pişirilir.


5- Mantar kurabiye tarifi

5- Mantar kurabiye tarifi

Mantar kurabiye malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kakao

Mantar kurabiye yapılışı

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve derin bir kaseye alın. Üzerine pudra şekerini ve yumurtayı da ekleyip elinizle iyice birbirine yedirin. Nişastayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ununu da yoğurmaya devam ederek yavaş yavaş ilave edin. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat dinlendirin. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde top yaparak yağladığınız tepsiye yerleştirin. Kakaoyu bir tabağa alın. Ufak bir şişenin ağzını kakaoya batırarak tepsiye dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bastırın. Bütün kurabiyelere bu işlemi uyguladıktan sonra 170 derecede önceden ısıttığınız fırına kurabiyelerinizi verin. 25-30 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler esmerleşmeden fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


6- Milföy börek tarifi

6- Milföy börek tarifi

Milföy börek malzemeleri

  • 8 milföy hamuru
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Milföy börek yapılışı

Milföy hamurları hafif yumuşayınca unlanmış tezgaha yayın ve ikiye kesin. İnce doğradığınız maydanoz, yumurta, peynir ve kırmızı pul biberi bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız harcı kestiğiniz milföy hamurlarının ortasına paylaştırıp dikdörtgen şekilde kapatın. Bıçakla üzerine çizikler atın. Üst kısmına yumurta sarısı sürüp susam serpin. 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


7- Kısır tarifi

7- Kısır tarifi

Kısır malzemeleri

  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Domates 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet taze nane
  • 8-9 yaprak marul
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kısır yapılışı

Karıştırma kabına bulgurları koyun. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek salçayı bulgura iyice yedirin. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Bulgur derince bir kaba alınarak üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır. Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğranarak eklenir.Domates küçük küçük doğranır ve bulgura eklenir. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon ve zeytinyağı eklenip iyice karıştırılır. Kısır servise hazırdır.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Şam tatlısı tarifi: Şam tatlısı nasıl yapılır?