Gündem Anıtkabir'de yoğun güvenlik önlemi: Askerler de arandı

Anıtkabir'de yoğun güvenlik önlemi: Askerler de arandı

Paylaş
Anıtkabir'de yoğun güvenlik önlemi: Askerler de arandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Cumhuriyetin ilanının 93. yılı dolayısıyla Anıtkabir’e yapacağı ziyaret öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı tören öncesi güvenlik birimleri alarmdaydı.



Anıtkabir çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, törenler için gelen askerler dahil olmak üzere herkes tek tek arandı. Askerlere kimlik kontrolü de yapıldı.


Canlı bombanın Anıtkabir'de çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı!


Anıtkabir içerisinde dedektör köpeklerle detaylı arama yapıldı. Ağaç dipleri ve saksılar didik didik arandı. Ziyaret esnasında ise çatılara çıkan özel harekat polisleri Anıtkabir ve çevresinde kuş uçurtmadı.

BAŞKENT'TE 35 ADRESE BASKIN



Ankara'da polis, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yönelik saldırı hazırlığı şüphesiyle bu sabah kentteki 35 adrese eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda 6'sı DEAŞ, 6'sı ise PKK şüphelisi olmak üzere toplam 12 kişi gözaltına alınmıştı.