Gündem Anıtkabir'de bir ilk!

Anıtkabir'de bir ilk!

Paylaş
Anıtkabir'de bir ilk!

Türk Yıldızları, Ulu Önder Atatürk'ü vefatının 76. yılında Anıtkabir üzerinde çizdikleri kalple andı

Atatürk için ilk tören Anıtkabir'deydi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, kabine üyeleri ve muhalefet liderleri ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. 9'u 5 geçe bayraklar yarıya indirildi, Türkiye genelinde sirenler çaldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer23337","23337","201411","23337-211022.jpg","1", "0","Anıtkabir'de bir ilk!");

Bu yıl ilk kez Türk Yıldızları uçakları Anıtkabir üzerinde saygı geçişi yaptı.Türk Yıldızları Anıtkabir üzerinde kalp çizdi. Solotürk ise bir f-16'nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir üzerinden "yavaş geçiş" gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan deftere şunları yazdı:

"Vefatının 76. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi, ilk cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha derin bir hürmetle yadediyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarının işaret ettikleri, hayatları boyunca da ulaşmak için azimle mücadele verdikleri hedeflere millet olarak her zamankinden daha yakınız. Türkiye istikrarla büyüyen ekonomisi, ileri standartlara ulaşan demokrasisi, içeride temin ettiği huzuru ve refahı, dışarıda elde ettiği itibarıyla hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyor. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimizden devraldığımız mirası azimle taşımaya, gazi ve şehitlerimizin uğruna can verdikleri vatanımızı daha da büyütmeye devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun."

Bu resmi törenin ardından Anıtkabir halka açıldı. Devlet erkânı Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nın her 10 Kasım'da düzenlediği Atatürk'ü Anma etkinliğinde bir araya gelecek.

İstanbul'da da Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda tören yapıldı. Atatürk'ün odası da ziyarete açıldı.