İzmir Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağı da o müzede sergilenecek

Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağı da o müzede sergilenecek

Paylaş
Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağı da o müzede sergilenecek

Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağı da o müzede sergilenecek

İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından açılan Türkiye'nin ilk Bayrak Bilim ve Türk Bayrakları Müzesi'nin müdürü Öğretim Görevlisi Ömer Durmaz, Anıtkabir'de dalgalanmış Türk bayraklarından birini, müzede sergilenmek üzere Milli Savunma Bakanlığı'ndan teslim aldı. Müzede Türk toplumunun bayrağına verdiği değerin anlatıldığını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, katkılarından dolayı Milli Savunma Bakanlığı'na teşekkür etti.

İzmir'deki Türkiye'nin ilk Bayrak Bilim ve Türk Bayrakları Müzesi'nde sergilenen bayrak koleksiyonu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Müze müdürü Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de dalgalanmış Türk bayraklarından birini, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Dokuz Eylül Üniversitesi adına teslim aldı. Durmaz, kıymetli emaneti Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne getirdi.

HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE SERGİLENECEK

Türk toplumunun bayrağa verdiği değer ve gösterdiği saygıya dikkat çeken DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Biz, bayrağını birbirine teslim ederken, yolda asılı olan bir Türk Bayrağı'nın altından geçerken ya da yere düşen bayrağı kaldırırken öpüp alnına koyan bir toplumuz. Fotoğraf çektirirken diğer liderlerin aksine yerdeki Türk bayrağını alıp cebine koyan bir Cumhurbaşkanı tarafından temsil edilen bir toplumuz. Biz bayrağını gördüğünde, özgürlüğü uğruna ödediği bedelleri hatırlayan bir toplumuz. İşte bu duyguları üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Türkiye'nin ilk Bayrak Bilim ve Türk Bayrakları Müzesi'nde genç nesillere aktarıyoruz. Bayrak salonunda sergilediğimiz her bir bayrağın hikayesini anlatıyoruz. Anıtkabir'de dalgalanan şanlı bayrağımızın bir tanesini müzemizde sergilemek, şerefle hak ettiği yerde korumak üzere rica etmiştik. Sağ olsun yetkililer ricamızı kırmayarak orada dalgalanan ve ilk çıkarılan bayrağı bize ileteceklerini söylemişlerdi. Müze Müdürümüz Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Ankara'ya giderek Milli Savunma Bakanlığı'na bayrağımızı teslim aldı. Bakanlığa desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İZMİR’İMİZE GETİRDİK

Öğr. Gör. Ömer Durmaz, sergiledikleri bayrak koleksiyonunun, hediye edilen parçalarla her geçen gün zenginleştiğini ifade etti. Durmaz, genç nesillere milli mücadele yıllarının ve bayrak sevgisinin aktarılması noktasında müzenin önemli bir işlevi yerine getirdiğine dikkati çekip,

"Anıtkabir'den aldığımız bayrağımızı da üniversitemize, İzmir’imize getirdik; sizin nezdinizde tüm halkımızın dikkatine, müzemize sunuyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı