Türkiye (Son Dakika) Anız yangını faciaya neden oldu!

Anız yangını faciaya neden oldu!

Paylaş
Anız yangını faciaya neden oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, anız yangını nedeniyle yükselen dumanın görüş mesafesini düşürmesi sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı

Kaza, öğle saatlerinde Ceyhan-Osmaniye karayolunda meydana geldi. D- 400 karayolu çevresindeki bir tarladaki anız yakılması üzerine yolu kaplayan dumandan görüş uzaklığının sıfıra kadar düşmesi nedeniyle zincirleme kaza meydan geldi.

Haberin Devamı

9’u TIR, 4’ü otomobil olmak üzere 16 aracın çarpıştığı kazada, ortalık savaş alanına dönerken, araçlarda bulunanlar bir anda kendilerini can pazarında buldu.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ve polis ekibi sevk edildi. Dumanın yoğunluğu nedeniyle ekipler kazaya müdahale etmekte güçlük çekerken, kazada 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ceyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Araçlarda sıkışan cesetler Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Cankur ekipleri tarafından çıkarıldı.

Kaza nedeniyle karayolunun Ceyhan- Osmaniye yönü uzun süre trafiğe kapanırken, Osmaniye-Ceyhan şeridindeki trafik akışı da kontrollü sağlandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer21495","21495","201409","21495-187938.jpg","1", "0","Anız yangını zincirleme kazaya neden oldu"); OTLARI BELEDİYE GÖREVLİLERİ YAKMIŞ

Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de helikopterle kaza yerine geldi. İncelemelerde bulunarak personelinden bilgi alan Zeybek, daha sonra kazaya karışanlara da ’Geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Zeybek, ilk belirlemelere göre kazaya yol kenarındaki mezarlığın kuru otlarının yakılması sonucu yolu kaplayan dumanın neden olduğunu söyledi. Zeybek, "Gördüğünüz gibi mezarlıktaki boş alandaki kuru otları belediye görevlileri yakmış. Oradan da yolu kesen duman kazaya sebep olmuş. Anız yakmanın nelere mal olacağını görüyoruz. Anız yakılmaması için vatandaşların bilinçlenmesi lazım. Otları yakan görevlilerin tespiti için de çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

'EŞYALARI YAĞMALAMAK İSTEDİLER'

Kazaya karışanlardan TIR sürücüsü Şakir Seçkinfidan, beyaz eşya taşıdığını ve kaza sonrası eşyaların çevredekiler tarafından yağmalanmak istendiğini öne sürdü. Kazaya karayolunu kaplayan dumanın neden olduğunu belirten Seçkinfidan, şöyle konuştu:

"Dumandan göz gözü görmüyordu. Öndeki araçlar gibi direksiyon hakimiyetini kaybettim. Aracı toparlamaya çalıştım ve korkuluklara çarparak aracı durdurdum. Hemen arkamdaki araçlar duramayınca ölenler oldu. Kaza sonrası TIR’da bulunan beyaz eşyaları görenler yağmalamak istedi. O sırada polis geldi ve yağmacıları kovaladı."

Haberin Devamı

ÖLÜ VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

16 aracın birbirine girdiği kazada ölenlerin 40 yaşındaki İsmail Binice ile 46 yaşındaki Ramazan Fırat olduğu belirlendi. Kazada yaralananların, Adnan Yardım (38), Yusuf Yarah (45), Fatma Yıldız (24), Cuma Bakar (45), Abdullah İnançuzun (48), Ayşe Demirkır (6), İsmail Demirkır (37), Mehmet Fıçıcı (19) olduğu tespit edildi Ceyhan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan Cuma Bakar’ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

DHA