Gündem Ankara'da MHP'li muhaliflerin toplantısında elektrikler gitti

Ankara'da MHP'li muhaliflerin toplantısında elektrikler gitti

Paylaş
Ankara'da MHP'li muhaliflerin toplantısında elektrikler gitti

MHP'li muhaliflerin oluşturduğu 'Hayır Platformu', Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplantı düzenliyor. Salona 'Tek Adama Hayır', 'Ülkem için Ülküm için Hayır' sloganlarının yer aldığı afişler asıldı. Toplantıya 15 dakika kala elektriklerin gitmesi tepki çekti

MHP genel başkan adaylarının katılımı ile bugün saat 13.00’te başlayacak toplantı için Türkiye genelinden muhalif MHP’liler sabah erken saatlerden itibaren Ankara’ya geldi.

TÜRK BAYRAKLARI AÇILDI

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada salona, “Ülkem ülküm için hayır”,”Tek adama hayır”, “Niyet hayır akıbet hayır” pankartları asıldı. Salonda sadece Türk bayrakları açıldı. Yoğun katılım dolayısıyla çok sayıda vatandaş salon dışında kaldı. Vatandaşlar bahçeye kurulan sinevizyon aracılığıyla salondaki programı takip etti. Ancak tam programın başlamasına 15 dakika kala elektrik kesildi. Çok kısa süren kesinti salonda tepkiyle karşılandı. “Ülkücü hareket engellenemez” sloganı atıldı.

"NEDEN HAYIR" BİLDİRGESİ YAYINLANACAK

Yenimahalle Belediyesi’ne ait 1600 kişilik Nazım Hikmet Kültür Merkezi dolarken, salonda Mustafa Kemal Atatürk ile MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in fotoğraflarının yer aldığı afiş dikkat çekti. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın geldiği salonda konuşacak tek isim MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu olacak. Toplantı sonunda, “Neden hayır” bildirgesi yayınlanacak.


Meral Akşener'in Çanakkale'deki toplantısında salon krizi


SAĞ PARTİLER DE DAVET EDİLDİ

Toplantıya Demokrat Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yurt Partisi, Liberal Demokrat Parti gibi sağ partiler de davet edildi. Koray Aydın ve Sinan Oğan ile partiden ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ, bu toplantı sonrası 15 ile giderek neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini anlatacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere ise 4 isim de gidecek ancak her biri ayrı yerlerde konuşacak.



ENGELLEME İDDİASI

Toplantı öncesi bir tweet atan Ümit Özdağ, katılımcılara Ankara girişinde polis engellemesi yapıldığını söyledi. Özdağ, “Polis Kulu makasindan yolu kesmiş Ülkücülerin Ankara’ya Türk milliyetçileri HAYIR diyor toplantisina gitmesini engelliyor.Tek adama HAYIR” diye yazdı.



(Gazeteduvar)