Gündem Ankara'dan fıskiyeden sonra Melih Gökçek zamanında konulan dinozor da gitti

Ankara'dan fıskiyeden sonra Melih Gökçek zamanında konulan dinozor da gitti

Paylaş
Ankara'dan fıskiyeden sonra Melih Gökçek zamanında konulan dinozor da gitti

Ankara‘da Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’nda yer alan ünlü dinozor maketi bu sabah saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Yüksekliği 3 metre, uzunluğu ise 10 metre olan T-Rex dinozor maketi, kavşağın hemen yanında bulunan Ankapark’ın tanıtımı için Melih Gökçek döneminde konulmuştu.

Ankara’da yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile birlikte kente ilişkin yeni düzenleme ve icraatları sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nın önünde yer alan ve geçtiğimiz günlerde kaldırılan meşhur fıskiyenin ardından Ankara’daki meşhur dinozor maketi de Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’ndan kaldırıldı.



Melih Gökçek döneminde Ankapark’ın tanıtımı için konulan ve Türkiye’nin gündemine gelerek uzun süre tartışma konusu olan ünlü T-Rex dinozor maketi, bu sabah saatlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bulunduğu yerden söküldü.


Dinozorun depoya kaldırıldığı bildirilirken, 3 metre yüksekliği ve 10 metre uzunluğundaki dinozor maketi Ankapark’ın hemen yanında yer alan Çiftlik Kavşağı’na 2015 yılında monte edilmişti. Dinozordan önce kavşakta 3.5 metrelik bir robot heykeli yer alıyordu.


O dönem robotun yerine eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter üzerinden oylama yaptığı robotlardan 7 numaralı olan ve yine oylama ile ismi ‘Dinocan’ olarak belirlenen 40 metrelik dinozor heykeli konacaktı fakat ‘Dinocan’nın aksamlarının montesi uzun sürdüğü için yerine T-Rex isimli dinozor konulmuştu.


DAHA ÖNCE DE FISKİYE KALDIRILMIŞTI


Gezi Parkı dönemimde Melih Gökçek adına açılan sahte bir hesaptan, 'Belediyenin önündeki fışkiyeyi kim kırdı' tweet'i atılmış, fıskiye bu tweet'le gündeme oturmuştu.



Fıskiyenin neden kaldırığını ise yeni başkan Mustafa Tuna şöyle açıklamıştı: "Fıskiyenin ününü bilemiyorum. Geçen Sayın Bakanımız geldiğinde trafikte bir sıkışıklık oldu. Araçların manevra yapamaması yönünde sıkıntı olduğundan dolayı kaldırıldı. Geçmişiyle ilgili bir malumatımız yok. Uygun olan yere gidecek."