Yaşam Ankara İmrahor'da 400 köpek yardım bekliyor

Ankara İmrahor'da 400 köpek yardım bekliyor

Paylaş
Ankara İmrahor'da 400 köpek yardım bekliyor

Ankara İmrahor Vadisi'nde kurulan köpek bakım merkezi Patipark yüzlerce sokak köpeğine ev sahipliği yapıyor

Ankara'da sosyal medyada bir araya gelen bir grup hayvansever İmrahor Vadisi'nde 'Patipark' adını verdikleri bir köpek bakım merkezi organize etti. Hayvanseverler önce kendi imkanlarıyla barınaklar yaptı. Patipark'a topladıkları köpekleri her gün besliyor ve temin ettikleri yaşam malzemeleri ile hayatlarının sağlıklı şekilde sürmesini sağlıyor.


ORGANİZASYON BİR ANDA BÜYÜDÜ



Başıboş köpek nüfusunun artmaması için de kısırlaştırma çalışmaları yapılıyor. Belediyelerle de işbirliği yapılıyor. Köpek sahiplenmek isteyen Ankaralılara da Patipark'a geliyor. Birkaç gönüllünün haftasonu uğraşı olarak başlayan organizasyon o kadar büyüdü ki beslenen köpek sayısı artarak 400'e çıktı. Patipark artık bir köpek yardım kampına dönüşmüş durumda.

HER GÜN YİYECEK LAZIM



İmrahor Vadisi'nde 400 köpeğin günlük ihtiyacını karşılamanın ciddi bir külfeti var ve artık yardımseverlerin ciddi desteğine ihtiyaç duyuluyor. Patipark'ta kuru mama, yaş mama, pişmemiş tavuk ve makarna gibi yiyecek maddeleri götürülüyor. Bunlara ek olarak battaniye, su ve mama kabı gibi benzeri ürünler ve tıbbi malzemeler gerekli. 'Patipark' ile sosyal medyada aynı isimle açılan hesaplardan temas kuruluyor.

Haberin Devamı