Eğitim - Kariyer Ankara Üniversitesi'nden 'sanal belgelik' projesi: Prof.Dr. Sedat Veyis Örnek anlatıldı

Ankara Üniversitesi'nden 'sanal belgelik' projesi: Prof.Dr. Sedat Veyis Örnek anlatıldı

Paylaş
Ankara Üniversitesi'nden 'sanal belgelik' projesi: Prof.Dr. Sedat Veyis Örnek anlatıldı

Ankara Üniversitesi (AÜ), Türk Halkbilimi Uzmanı Prof.Dr. Sedat Veyis Örnek’i anlatan ve Türkiye’de ilk kez 500 kişinin destek verdiği sanal belgelik çalışmasını tamamladı

Türkiye’de bir sosyal bilimci için hazırlanan ve ilk kapsamlı çalışma olan "Sedat Veyis Örnek Belgeliği" erişime açıldı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Sedat Veyis Örnek’in 7 kitabı dahil tüm akademik ve sanatsal yayınları, 8 milimetrelik filmleri ve 600’den fazla fotoğrafı ile ünlü halkbilimcisi hakkında bugüne kadar yazılanlar ve proje ekibinin yaptığı yayınların tamamı bir araya getirildi.

Tiyatro oyunları ve öyküleriyle de tanınan Sedat Veyis Örnek için yapılan proje 3 yıl sürdü.

GÖRME ENGELLİLER UNUTULMADI

"Sedat Veyis Örnek Sözlü Tarih, Biyografi ve Belgelik Çalışması" başlıklı TÜBİTAK projesi kapsamında görme engelliler için ayrı bir çalışma yapıldı. Sedat Veyis Örnek’in yazdığı ve çevirdiği hikâyeler ile tiyatro oyunlarının, seslendirme sanatçıları ve tiyatro oyuncularınca seslendirildi.

ÜCRETSİZ VE ŞİFRESİZ ERİŞİM

Proje ekibi, sanal belgelik çalışmalarıyla birlikte derledikleri tüm malzemeyi kitaplaştırmanın yanı sıra Örnek hakkında bir dergi özel sayısı ve bir biyografi kitabı da hazırladı. Ankara Üniversitesi'nin sedatveyisornek.humanity.ankara.edu.tr adresi ile ev sahipliği yaptığı çalışmaya, ücretsiz ve şifresiz olarak erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Serpil Aygün Cengiz, Doç.Dr. Meryem Bulut ve Doç.Dr. Günseli Bayraktutan ise çalışmanın bir bellek oluşturarak sosyal bilimler alanına katkıda bulunduğunu ve benzer projelerin Türkiye’de sosyal bilimler alanının güçlenmesine önemli katkılarda bulunacağını açıkladı.

AA