Gündem Ankara'da suç örgütüne dev operasyon

Ankara'da suç örgütüne dev operasyon

Paylaş
Ankara'da suç örgütüne dev operasyon

Aralarında özel harekatçıların da olduğu yaklaşık 2 bin polisin katıldığı şafak operasyonunda, Başkent'teki 170 adrese eş zamanlı baskın düzenledi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı tarihlerde işlenen 7 cinayetle ilgilerinin bulunduğu öne sürülen bir suç örgütünü takibe aldı.

Polis, zanlıların, geçen yıl Akay Caddesi’ndeki bazı gece kulüplerine silahlı saldırı, gasp, hırsızlık ve yağma gibi çok sayıda suça karıştıkları öne sürülen uyuşturucu kaçakçısı Arif Ö, Kadir İ. ve Levent Ç. ile bağlantılı olduklarını tespit etti.

170 ADRESE BASKIN DÜZENLENDİ

Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla harekete geçen güvenlik güçleri, çoğu Çinçin, Yenidoğan ve Hıdırlıktepe’deki 170 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay’ın helikopterle havadan yönettiği, emniyetin farklı birimlerinden yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda Çinçin, Yenidoğan ve Hıdırlıktepe ablukaya alındı. Polis, Mamak, Pursaklar ve Çankaya’da da bazı evlere baskın yaptı.

Akrep tabir edilen zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonda güvenlik güçleri, Çinçin, Yenidoğan ve Hıdırlıktepe’nin tüm giriş ve çıkışlarını tuttu. Zanlılara ait evlere, kapıları kırarak giren özel harekat polisleri ile asayiş ve narkotik ekipleri, eğitimli köpeklerin de yardımıyla evlerin gizli bölmelerinde silah ve uyuşturucu aradı. Bu ekiplere, çevik kuvvet polisleri de destek verdi.

61 KİŞİ YAKALANDI

Operasyonda, uyuşturucu ticareti, gasp, hırsızlık ve yağma gibi çok sayıda suça karışan Arif Ö. ile Kadir İ.’nin liderliğini yaptığı organize suç örgütüne mensup oldukları iddia edilen 61 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda değişik çap ve markada çok sayıda silah, mermi ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Polisten kaçmak isteyen bazı zanlılar, helikopterden tespit edilerek yakalandı. Operasyonun halen devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Suç örgütünün elebaşı konumundaki Kadir İ. ve Levent Ç’nin de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu kaydedildi.

Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

1 TON UYUŞTURUCUYLA YAKALANMIŞTI

Suç örgütünün elebaşı konumundaki Arif Ö. ve beraberindekiler, geçen yıl "uyuşturucu satışına izin verilmediği" gerekçesiyle Çankaya’daki 1001 Gece, Bacardi ve Ciklet adlı gece kulübüne yönelik silahlı saldırıda bulunmuşlardı. Saldırıda 1001 Gece’nin sahibi Yusuf Sönmez hayatını kaybetmiş, gece kulüplerinin çalışanlarından yaralananlar olmuştu.

Arif Ö. ve adamları, kendilerini takip eden polisle silahlı çatışmaya girmiş, adamları gözaltına alınırken Arif Ö, kaçmayı başarmıştı. Pursaklar’da bir çiftliği basan Ankara polisi, Arif Ö’ye ait olduğu belirlenen yaklaşık 1 ton uyuşturucu ele geçirmiş, Arif Ö’yü de İzmir’de gözaltına almıştı.

AA

2