Ankara Ankara'da 'Türkiye'de Rus Ressamlar' sergisi açıldı

Ankara'da 'Türkiye'de Rus Ressamlar' sergisi açıldı

Paylaş
Ankara'da 'Türkiye'de Rus Ressamlar' sergisi açıldı

Ankara'da 'Türkiye'de Rus Ressamlar' sergisi açıldı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da çağdaş Rus resminin önde gelen 5 isminin eserlerinden oluşan 'Türkiye'de Rus Ressamları' sergisi açıldı.
Rus sanatçılar Oleg Putnin, Vasya Lozhkin, Alexander Zhernoklyuev, Konstantin Miroshnik ve Alexey Belyaev Gintovt'un eserleri, 31 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nın ardından Ankara'da sergilenmeye başladı. 5 Rus sanatçının toplam 55 tablosunun yer aldığı 'Türkiye'de Rus Ressamları' sergisi, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un katılımıyla Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde açıldı.
'TÜRKİYE'YE HAVAYOLLARINI AÇAN İLK ÜLKELERDEN OLACAĞIZ'
Sergi açılışında yer alan üç Rus ressamdan eserleri hakkında bilgi alan Büyükelçi Yerhov, "Güzel bir proje başlatıyoruz. Türkiye'yi, sanatseverleri Rusya kültürü ile tanıştırma imkanı bulduğumuz için mutlu olduk. Kısıtlamaların gevşetilmesinden hemen sonra böyle bir etkinlik yaptığımız için çok gururlu ve mutluyuz. Bu süreçte Türkiye'ye havayollarını açan ilk ülkelerden olacağız. Rus turistler de yakın zamanda gelecek" dedi.
19 HAZİRAN'A KADAR AÇIK
Ankara'daki Rusya Kültür Evi Başkanı Alekandr Satnicenk de, göreve başladığından itibaren Türk sanat camiasını ve sanatseverleri, Rus sanatçılar ve eserleriyle buluşturmak için çalıştığını, bu serginin de bu hedeflerinin ilk adımı olduğunu ifade etti. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından ArtContact İstanbul'u düzenleyen ve bu serginin de mimarlarından olan ATİS Fuarcılık Başkanı Bilgin Aygül'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatsever ve davetli sergiyi gezdi. Sergi, 19 Haziran'a kadar görülebilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı