Gündem Ankara'daki generaller Güneydoğu'ya gidiyor!

Ankara'daki generaller Güneydoğu'ya gidiyor!

Paylaş
Ankara'daki generaller Güneydoğu'ya gidiyor!

Ankara'daki generaller Güneydoğu'ya gidiyor!

Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada, Güneydoğu Bölgesine yapılacak general atamalarının Genelkurmay tarafından planlandığını açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanının şahsi bir çalışması olmadığını da belirtti.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığından yapılan açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında, ''Güneydoğu'ya yıldız yağmuru'' veya ''YAŞ'ta terör ayarı'' gibi başlıklar altında haberlerin yayınlandığı, haberlerde ''Genelkurmayın, Yüksek Askeri Şura ardından, Güneydoğu'ya, terörle mücadelede başarılı, sicili yüksek, ilk sıralarda terfi etmiş generalleri göndermeyi planladığı; söz konusu planlamanın arkasında, Jandarma Genel Komutanı'nın şahsi çalışmalarının ve Genelkurmaya aktardığı önerilerinin olduğu, ayrıca, Diyarbakır'daki terörist saldırısı sonrasında bölgede denetimlerde bulunan Jandarma Genel Komutanı'nın, saldırıyla ilgili Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığından ayrıntılı rapor istediği'' iddialarına yer verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, haberlerde yazıldığı gibi Jandarma Genel Komutanının şahsi bir çalışması olmadığı belirtildi ve yalanlandı. Ancak yalanlamada, atamaların Genelkurmay Başkanlığınca yapıldığının vurgulanması dikkat çekti.