Gündem Ankara'daki kreşte dehşet! Susturmak için dakikalarca nefessiz bıraktı

Ankara'daki kreşte dehşet! Susturmak için dakikalarca nefessiz bıraktı

Paylaş
Ankara'daki kreşte dehşet! Susturmak için dakikalarca nefessiz bıraktı

Ankara Etimesgut'taki anaokulunda ağlayan küçük çocuğu susturmaya çalışan çocuk gelişimi uzman öğreticisi Elif Naz Ç.'nin ağzını kapatarak onu dakikalarca nefessiz bırakması gündeme oturdu. Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Videodaki öğretmenin ailevi sorunlar yaşadığı, öz yeğenini yönetimden izin almadan kreşe getirdiği ve susturmaya çalıştığı çocuğun da yeğeni olduğu belirtildi. Öte yandan kreş sahibi, o öğretmenin işten çıkarıldığını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise çocuğun ağzını kapatarak susmasını bekleyen öğretmen olayıyla ilgili inceleme başlattı

Ankara Etimesgut ilçesindeki Özel Ayışığı Anaokulu’nda geçen salı günü meydana geldiği belirlenen olayda, okulda çalışan çocuk gelişimi uzman öğreticisi Elif Naz Ç., iddiaya göre, yeğenini okula izinsiz getirdi. Elif Naz Ç., okulda ağlamaya başlayan yeğenini, vücuduyla üzerine abanıp ağzını eliyle kapatarak susturmaya çalıştı. Daha sonra çocuğa "Sustun mu?" diye bağıran Elif Naz Ç.’nin bu davranışı, okuldaki stajyer öğretmen tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Haberin Devamı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağdı. Okulda çocukları bulunan anne ve babalar da bu sabah saatlerinde anaokuluna akın etti. Veliler, olayla ilgili okul yönetimine tepki gösterdi.

ÖĞRETMEN İŞTEN ÇIKARILDI, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu olay üzerine kreş sahibi öğretmenin işten çıkarıldığını ve olayın mahkemeye taşındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı da kreşteki olayla ilgili soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Anaokulunda yaşanan olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldı. Olayda görevli çocuk gelişimi uzman öğreticisinin son birkaç hafta içinde ailevi sıkıntılar yaşadığı, kurumdan izin almadan öz yeğenini kuruma getirdiği, video görüntülerindeki çocuğun da yeğeni olduğu, kendi sınıfında yeğenine yüksek sesle bağırdığı, susturmak için ağzını kapayarak fiziki müdahalede bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Videodaki görüntüler üzerine özel anaokulu tarafından ismi geçen çocuk gelişimi uzman öğreticisinin görevine son verildi" dedi.

Haberin Devamı

KREŞ YÖNETİCİSİ: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Özel Ayışığı Anaokulu’nun sahibi Banu Yıldırım da olayın çok üzücü olduğunu ve görüntüleri gördükten hemen sonra müdahale ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Öğretmenle ilgili gerekli soruşturmalar başlatılmış ve sonrasında da bu iş yargıya gitmiştir. Bunu kurum olarak ortaya çıkaran ve öğretmenle ilgili bütün girişimlerde bulunan bizzat biziz. Kurumlara destek olalım ki kurumlar bu durumlarda yıpratılmasın, bundan sonra olan olaylar açığa çıkabilsin, ifşa edilebilsin. Ben doğru olduğuna inandığım kurumum da zedelenecek olsa hiçbir şekilde öğretmeni korumamak gerektiğine, böyle insanların öğretmenlik yapmaması gerektiğine inanan bir insanım. Ben susarsam, o susarsa nasıl olacak? Lütfen kurumlara destek olalım ki sonrasında böyle olaylar yaşanırsa örtbas edilmesin. Konu yargıya yansımıştır. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağım."

BAŞSAVCILIK DA İNCELEME BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuğun ağzını kapatarak susmasını bekleyen öğretmen olayıyla ilgili inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Başsavcılık, çocuğun ağzını kapatarak susmasını bekleyen öğretmen olayıyla ilgili "Görüntülere konu olayın mağdur ve müştekilerinin tespit edilerek ifadelerinin alınması, kamera kayıtlarının geçmişe dönük olarak temin edilip incelenmesi hususunda Etimesgut Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verilmiştir" açıklamasını yaptı.