Ankara ANKARAY vagonlarında koltuk düzenlemesi

ANKARAY vagonlarında koltuk düzenlemesi

Paylaş
ANKARAY vagonlarında koltuk düzenlemesi

ANKARAY vagonlarında koltuk düzenlemesi

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY vagonlarında yolcuların daha konforlu ve ferah bir ortamda seyahat edebilmesi için sıralı koltuk düzenlemesine geçiyor.
ABB EGO Genel Müdürlüğü, ANKARAY vagonlarında yer alan mevcut ikili koltukların kalması ya da yeni sıralı koltuk sistemine geçilmesi yönünde iki tercihli anket düzenliyor. Bu kapsamda Dikimevi-AŞTİ arasında hizmet veren ANKARAY’da her gün 100 binin üzerinde yolcu taşınırken, yolcuların daha konforlu ve ferah bir ortamda seyahat edebilmesi amacıyla sıralı koltuk düzenlemesine geçilmesi planlanıyor. Başkentlilerin, fikir ve önerilerini almak için anket formu düzenleyen EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı ile internet sayfası üzerinden 'ANKARAY'daki koltuklarımız sizce nasıl olsun?' sorusunu yöneltiyor. Dikimevi’nden Kızılay yönünde sefer yapan ANKARAY’da özellikle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında yoğunluk yaşandığını belirten EGO yetkilileri, Kurtuluş ve Kolej İstasyonlarındaki yolcuların güçlükle ANKARAY’a binerek seyahat ettiklerine dikkat çekti.
EGO yetkilileri, sıralı koltuk düzeninin yolcu yoğunluğunda homojen bir dağılım göstereceğini belirterek, düzenleme ile vagon dizisindeki yolcu kapasitesi 240'dan 270'e çıkacağını bildirdi. Vatandaşların hem görerek hem de yeni dizaynı günlük olarak kullanarak karar vermelerine de olanak sağlandı. Yeni sıralı koltukla seyahat eden yolculardan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Beyza Savaş, “Mevcut koltuklar alanı daraltıyor, karşılıklı olması da sıkıntılı oluyor. Koltukların yan yana olması daha düzenli bir kullanım sağlamış olacak" dedi.
Gazi Üniversitesi öğrencisi Nurullah Demirci de, "Yan yana oturma düzeniyle daha rahat bir yolculuk yapılıyor. Yer tasarrufu konusunda daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Karşı karşıya oturunca dizlerimiz sığmıyordu rahatsız oluyorduk. Sıralı oturma şekli ile daha çok yolcu binebilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı