Bebeklik Koca bir yürek ister evlat edinmek

Koca bir yürek ister evlat edinmek

Paylaş
Koca bir yürek ister evlat edinmek

İlk adım atılır. Kurumlara başvurulur ve zorlu başka bir süreç orada başlar. Zamanını kestiremeden beklemek gerekir. Bu bekleyiş bazen heyecanla bazen umutla bazen de biraz kaygıyla olur. Uzman Klinik Psikolog Funda Tekelioğlu evlat edineceklere önemli tavsiyelerde bulundu.

BEBEK EVE GELİR, YORUMLAR BİTMEZ

Haberin Devamı

Yeni doğan bir bebek evlat edinildiğinde bebeğin fiziksel özellikleri henüz belirginleşmemiştir. “Aman Tanrım, ne güzel bir çocuk!” denmeyebilir. Bebeğin sağlıksız geçen bir hamilelik sonucunda doğması, doğduktan hemen sonra olumsuz koşullarda (soğukta kalma, yetersiz beslenme, uyaran eksikliği, teke tek ilgi yoksunluğu v.b.) hayata devam etmeye çalışması yüksek bir olasılıktır. Peki, biyolojik ailelerde her hamilelik sağlıklı koşullar içinde mi geçer? Her bebek mutlaka istenen bebek mi olur? Bebeğin birçok değişik nedenle ihmal edildiği olmaz mı? Tabi ki olur. Oysaki evlat edinen ebeveyn/ ebeveynler çocuğu mutlaka çok ister. Yani aileye katılacak olan bu bebeğin istenmeyen bebek ya da kaza bebeği olma ihtimali yoktur.

Haberin Devamı

AİLE OLMANIN TEK BİR YOLU YOK

İster evlat edinme yolu ile ister biyolojik çocuk sahibi olarak bir aile olalım, çocuğu büyüdüğü aile şekillendirir. Aile içinde olası tüm sıkıntılar her ikisinde de yaşanır, çocuk büyürken her yaş döneminde ailenin sınırları yeniden şekillenir. Sevgi bağı ile bağlandığımız insanları bir araya getirmek ve sevgi dolu ilişkiler yaşayabilmek aile olmak demektir.