Bebeklik Sara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sara ismi nereden gelir özellikleri nelerdir?

Sara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sara ismi nereden gelir özellikleri nelerdir?

Paylaş
Sara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sara ismi nereden gelir özellikleri nelerdir?

Sara, Farsça bir isimdir ve dilimize de Farsçadan geçmiştir. Sara isminin TDK sözlükteki anlamı temiz, halis ya da katkısız demektir. Sara isminin diğer anlamları da cömert, prenses ya da eli açıktır. Hz. İbrahim'in hanımının ve İshak peygamberin annesinin adı da Sara olarak bilinir. Sara isminin anlamlarıyla beraber nereden geldiğini ve özellikleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Sara ismi ülkemizde kız bebeklere koyulan bir isimdir. TDK sözlükte Sara ismi temiz ya da katıksız demektir.

Haberin Devamı

SARA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Sara, Farsça kökenli bir isimdir ve Türkçemize de Farsça dilinden gelmiştir. Kur'an'da Kasas 29. surede geçtiğinden manevi duygusu olan bir isimdir. Sara isminin anlamı TDK sözlüğe göre katkısız, halis ya da temiz demektir. Başka anlamlarına göre Sara prenses ya da cömert, eli açık demektir. Sara aynı zamanda epilepsi hastalığı ile aynı anlama gelen bir hastalığın da ismidir. Ülkemizde Sara ismi kadın ismi olarak kullanılmaktadır.

SARA İSMİ NEREDEN GELİR?

Sara, sa ve ra köklerinden meydana gelmiş olan Farsça bir isimdir. Yerel Türkçede Sara kelimesinin anlamı sarı, atlardaki nezle hastalığı ya da güneşsiz yer, kuytu, karanlık anlamındadır. Ağızdan köpüklerin gelmesi, kasılma ile beraber görülen bayılma nöbetleri, epilepsi durumu için de Sara ismi kullanılır. Bu hastalığın ismi de Sara olarak bilinmektedir. Türkçeye Farsçadan geçen Sara ismi kız bebeklerde tercih edilir ve sıklıkla karşılaşılan isimler arasında yer alır.

Haberin Devamı

SARA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Eğer isminiz Sara ise insanlara karşı oldukça öfkelisiniz demektir. Bu kişiler insanları hırpalamaktan ve onlara manevi olarak zarar vermekten haz alırlar. İş yaşamında başarılı olurlar ve bu iş arkadaşları tarafından kıskanılmalarına sebep olur. Hırslı oldukları için eleştiriler ve kötü yorumlar asla onları yıldırmaz. Özel hayatlarında her zaman güven ararlar ve sevdikleri zaman çok fazla bağlanırlar.

Yaptıkları işlere önem verirler ve işlerini özenle yaparlar. Zeki, gerçekçi ve mantıklı davranışlar sergilerler. Mükemmeli aramaları kendilerini ve yakın çevrelerini bazen yorabilir. Aşırı gururlu olmaları ve geri planda kalmayı sevmiyor olmaları Sara ismindeki kişilerin olumsuz özellikleri arasında sayılmaktadır.