Doğum Öncesi Sezaryen doğum sonrası sarkan göbek düzelir mi?

Sezaryen doğum sonrası sarkan göbek düzelir mi?

Paylaş
Sezaryen doğum sonrası sarkan göbek düzelir mi?

Karın sarkmasının bilinen nedenleri ani kilo değişiklikleri, hamilelikte aşırı kilo alımı ve çoğul gebeliklerdir. Hamilelik vücutta bazı değişikliklere neden olabilir. Kadınlar doğumdan sonra vücutlarındaki değişikliklerden şikayet edebilirler. Sezaryen sonrası korse yardımı ile bir miktar iyileşme olsa da eski haline tam olarak dönmez. Bu nedenle plastik cerrahlar hastalarına karın germe ameliyatı önermektedir.

Doğum sonrası kadınlar genellikle kendi vücutlarındaki değişikliklerden rahatsız olurlar. Doğum öncesi görünümlerini olabildiğince çabuk eski haline getirmek isterler. Hamilelikten sonra sık görülen sorunlar; emzirmeye bağlı meme sarkmaları, topikal yağlanma, karın ve kalçalarda çatlaklar oluşmasıdır. Hamilelik sonrası kozmetik prosedürü sırasında bir uzmana danışmak çok önemlidir.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlsun Aka, yeni doğum yapmış kişilerin en büyük sorunlarından biri olan sezaryen sonrası göbek sarkmaları yapılabilecekleri sizler için anlatıyor.

 Karın bölgesindeki problemlerde tedavi edilebilir

Tüm karın germe yöntemi, üst ve alt karın için tercih edilen yöntemdir diyen Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlsun Aka,"Hamilelik sonrası rahatsızlık veya aşırı kilo kaybı yaşayan kişiler için çok uygundur. Aynı zamanda diyet ve egzersizle karın bölgesi ile baş edemeyen kişiler de bu yöntemi tercih edebilirler. Doğum yapmayı düşünen veya kilo verebilecek kişiler için ameliyatın ertelenmesi gerekebilir."dedi

Op. Dr. İlsun Aka karın germe yöntemi kimler için uygundur sorusunu cevaplıyor; 

Haberin Devamı

"Mini karın yöntemi, göbek deliği altında sarkma sorunu yaşayan kişiler için uygundur. Bu yöntemde daha kısa bir kesi tercih edilir. Bikini bölgesinden cerrahi kesi yapılır. Operasyon, orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağlar gerdirilerek yapılır. Fazla kilolu kişilere bu yöntemi uygulayabilmeleri için ameliyat öncesi kilo vermeleri gerekmektedir. Karın ve kalça bölgesindeki fazla yağların özel bir kanül ile alınmasına ise liposuction işlemi denilmektedir. Kişinin vücut şekline uygun form belirlenir ve genellikle karın germe ameliyatı öncesi tercih edilir."

Vücudun birçok bölgesi doğumdan etkilenebilir diyen Aka, "Meme büyütme çok hassas bir uygulama gerektirmektedir. Genel anestezi altında yapılan operasyonda kişinin ihtiyacına göre protez tercih edilerek göğüste büyüme ve dikleştirme sağlanır. Hastalar vücut şekillerine ve istedikleri göğüs görünümüne göre uzman yönlendirmesi ile seçim yapabilirler. Doğum esnasında gevşeyen iç vajina dudaklarının toparlanması için tercih edilmektedir. Gevşeyen iç vajina görünüm haricinde sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Labioplasti işleminde sarkan iç dudaklar küçültülür ve normal boyuta getirilir." diyerek açıklamasını sonlandırdı.