Yemek Annelere özel kalpten gelen lezzetler

Annelere özel kalpten gelen lezzetler

Paylaş
Annelere özel kalpten gelen lezzetler

Bu yıl Anneler Günü, corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda her zamankinden farklı olarak evde geçirilecek. Dolayısıyla bütün çocuklar annelerine bir sürpriz yapmanın peşinde! Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı’nın öncülerinden Clara Seren Amram, kurucusu olduğu Clarita’s Way (Clarita’nın Yolu) ile Anneler Günü’nün coşkusunu artıracak tariflerini sunuyor.

Corona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında evde olacağımız bu Anneler Günü’nde babaların gözetiminde mutfağa girerek, annenize özel kekler, pastalar veya kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Ona duyduğunuz büyük sevgiyi ve minneti de kalp şeklindeki kalıplarla sunmanız mümkün.

Haberin Devamı

Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanı Clara Seren Amram, evde olacağımız bu Anneler Günü’nde lezzetli, sağlıklı, eğlenceli ve hazırlaması çok kolay pratik tariflerini paylaştı ve önerilerde bulundu:

Kurucusu olduğum Clarita’s Way (Clarita’nın Yolu) tariflerini hazırlamak çok kolay. Tabii ki bu dönemde gereken tüm önlemleri alarak bunları hazırlayacağız. Sevgi emektir ve siz emeğinizi koyduğunuz bu lezzetlerle kutlamayı bir şenliğe çevirebilirsiniz. Ayrıca bu çok anlamlı günde annenize sevginizi gösterin, onu sevdiğinizi söyleyin. Aşkla, sevgiyle ve karşılık beklemeden yaptığı kutsal annelik görevi için teşekkür edin. Güzel notlar hazırlayarak annenizin görebileceği yerlere koyun. Bu anlamlı günde annelerinizin verdiği karşılıksız sevgi ve şefkat için onu şımartın, onurlandırın.

Haberin Devamı

İyi kalpli yumurta

  • 1 dilim çavdar ekmeği ya da başka tam tahıllı ekmek
  • 1 yumurta
  • Bir çimdik tuz
  • Çok azıcık bitkisel sıvı yağ
  • Kalp şekilli büyük bir kurabiye kalıbı

Bu enfes ve kolay yumurtalı ekmeği tam dilimli bir ekmekle hazırlayabilirsiniz ve kalp, yıldız ya da annelerinizi gülümsetecek başka bir şekilli kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz. Ekmek parçasını kalıbın içinden çıkarın. Tavayı ısıtın; azıcık sıvı yağ ya da tereyağı koyun. Ortasında kalp olan ekmek dilimlerini tavaya koyun ve üstüne bir yumurta kırın. Pişerken üstüne biraz tuz serpin. Hemen servis edin!

Kalpler ve yıldızlar

  • 450 gr tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş keten tohumu 2 çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu

Maya, tuz ve suyu karıştırın. Maya iyice eriyene kadar bekletin. Susam ve tane olarak (çekilmemiş halinde) keten tohumu dışında bütün diğer malzemeleri ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Yağlanmış bir kaseye alın; üstünü örtün ve hacmi iki katına çıkarana dek, yaklaşık 30 dakika, kabarmaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın; hamura bastırarak kabarıklığını azaltın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın; bunları ellerinizin arasından yuvarlayarak fırın tepsinizin boyuna uygun ince çubuklar yapın. Bu çubukların uçlarını birleştirerek fotoğraftakilere benzeyen, kalp ve yıldız gibi şekiller yapın. Birbirlerine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Üstlerine bir fırçayla çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam ve keten tohumu serpin. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra hava geçirmez bir kavanozda saklayın. Küçük bir kağıda “Her zaman kalbimdesin benim yıldız annem“ yazıp, servis tabağının kenarına iliştirin.

Haberin Devamı