Gündem Annesi bu acıya daha fazla dayanamadı

Annesi bu acıya daha fazla dayanamadı

Paylaş
Annesi bu acıya daha fazla dayanamadı

2010 yılında gözaltında çıplak işkence gördüğü öne sürülen ve bu nedenle intihar eden ODTÜ mezunu Onur Yaser Can'ın annesi Hatice Can da dün yaşamına son verdi

Üç kere Emniyet'e çağrıldıktan sonra intihar eden ODTÜ’lü Onur Yaser Can'ın annesi Hatice Can da dün sabah canına kıydı. Ailenin avukatı Ercan Kanar “Yaşanan acıya dayanamadı” dedi. Can’ın intiharına ilişkin dava ise AİHM’ye taşınmış durumda.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu Can, 2 Haziran 2010 günü esrar satın aldığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Çırıl çıplak soyularak ifadesi alındı. Üzerinde çıkan 11.4 gr. esrarın kendisine ait olduğunu kabul eden Can, olay gecesi Savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Ancak salıverilme kararından iki gün sonra Can, ‘evrakta eksiklikler olduğu gerekçesi’ ile tekrar Narkotik Şube’ye çağrıldı. Çıplak ifade verdikten sonra Can bunalıma girdi.

İkinci kez Emniyete giden Can önüne konan evrakları imzaladı ve Emniyet’ten ayrıldı. Can, üçüncü kez ifade için şubeye çağırıldığı 23 Haziran’da evinin bulunduğu üçüncü kattan atlayarak yaşamını yitirdi.

Can ikinci gün yaşadıklarını ise "Stres altındaydım. Ortam loştu. Acele ettirildim. Korkuyordum. Belgeleri tam okuyamadan imzaladım" sözleri ile dile getirdi. Ailesi, çıplak gözaltına alındığı için intihar ettiğini savunuyor.

İNTİHAR SORGUSUNDA 2 POLİSE CEZA

Olaydan 21 gün sonra yeniden ifadeye çağrılan Onur Yaser Can, yaşadığı apartmanın üçüncü katından atlayarak yaşamını yitirdi. Olayda sorumluluğu bulunduğu iddia edilen polisler Soner Gündoğdu ve Salih Bahar’ın yanı sıra hakkında dava açıldı.

Can’ın anne babası da her duruşma için Ankara’dan İstanbul’a geldi. Baba Mevlüt ve anne Hatice Can, yaptıkları çağrılarda sorumluların cezalandırılmalarını talep etti.

Can’ın davası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınırken dün sabah anne Hatice Can’ın da intihar ettiği öğrenildi.

Ailenin avukatı Ercan Kanar “Yaşanan acıya dayanamadı. Psikolojik destek alıyordu” dedi.

Dinçer Gökçe / Hürriyet