Gündem Annesine 'can' verdi

Annesine 'can' verdi

Paylaş
Annesine 'can' verdi

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla, 35 yaşındaki Ufuk Yıkılmazdağ, 7 yıldır böbrek hastası olan annesine böbreğini verdi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Doç. Dr. Adam Uslu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, Ufuk Yıkılmazdağ’dan alınan böbrek, 7 yıldır böbrek hastası olan annesi Fatma Yıkılmazdağ’a (56) nakledildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 7 yıl önce iştahsızlık ve mide bulantısı şikayetleriyle yakınları tarafından hastaneye götürüldüğünü ve böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirten Fatma Yıkılmazdağ, oğlunun böbreğiyle sağlığına kavuştuğunu ifade etti. "O Benim tek varlığım" diyen Yıkılmazdağ, fedakarlığından dolayı oğluna minettar olduğunu kaydetti. Yıkılmazdağ, "Şimdi istediğim her şeyi yiyebileceğim. En çok enginar yemeyi özledim. Hastaneden çıkar çıkmaz enginar yemek istiyorum" dedi.

Ameliyat sonrasında kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edilen Ufuk Yıkılmazdağ, "Annem bana can vermişti. Şimdi de ben ona can verdim. Anneme en güzel hediyeyi verdiğim için çok mutluyum. Herkes sevdiklerine organ bağışında bulunsun. Çünkü bir böbrek, bir hayat kurtarıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Hülya Uslu da şunları kaydetti:
"Böbrek yetmezliği başladığı andan itibaren insanlar organ nakli için müracaatta bulunabilir. Çünkü hiç diyalize girmemiş hastalara yapılan organ nakilleri çok daha başarılı. Fatma Yıkılmazdağ’ı kadavra listesine kaydedecektik ancak sıra beklemeye oğlunun gönlü elvermedi. Biz de nakli gerçekleştirdik. İkisinin de sağlık durumu gayet iyi."