Gündem Antalya böyle!

Antalya böyle!

Paylaş
Antalya böyle!

Yurdun büyük bölümünde kar etkili olurken, Antalyalılar güneşli havanın keyfini çıkarıyor

Konyaaltı Plajı, balık tutan, güneşlenen ve denize girenleri ağırladı. Hava sıcaklığı 12 derece olmasına rağmen denizin 15 dereceyi bulan sıcaklığı nedeniyle yazdan kalma görüntüler yaşandı.

Denizin dışarıya oranla daha sıcak olduğunu belirten yaşları 20 ila 60 arası değişen Antalyalılar, deniz keyfi yaptı. Güneşli havayı fırsat bilen bazıları yürüyüş yaparken, bazıları da zirvesi karla kaplı Torosların eşsiz manzarası eşliğinde güneş banyosu yaptı.

Haberin Devamı

Denize girmenin keyfini çıkaran 67 yaşındaki Mehmet Dalmaz, yaz kış denize girdiğini söyledi. Bol bol yüzen Dalmaz, "Dinç kalabilmek için sürekli yüzüyorum. Suyun sıcaklığı 17 derece su çok güzel. Üşümüyorum ve bu bir yaşam tarzı. Herkese tavsiye ediyorum denize girsinler sağlıklarına kavuşsunlar" diye konuştu. Açık ve güneşli havayı değerlendirenlerden biri de dalgıçlar.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde dalış yapan Antalya Yunus Dalış Merkezi'nden dalgıç Mehmet Cumhur Tug, "Su güzel, Antalya'da 12 ay denize girebilirsiniz yeterki yüzey şartları buna müsade etsin. Poyraz nedeniyle suyun açık olması bizler için önemli" dedi.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bu akşamdan itibaren bölgede don tehlikesi uyarısı yaptı. Özellikle iç kesimlerde sera sahiplerini uyaran yetkililer, hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Soğuk havanın 4 gün daha etkili olacağını belirtildi.

Haberin Devamı

Müge AYYILDIZ / ANTALYA -DHA)