Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi bahçesine Atatürk heykeli

Antalya Büyükşehir Belediyesi bahçesine Atatürk heykeli

Paylaş
Antalya Büyükşehir Belediyesi bahçesine Atatürk heykeli

Antalya Büyükşehir Belediyesi bahçesine Atatürk heykeli

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bahçesine Atatürk heykeli konuldu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında belediye hizmet binası bahçesine konulan Atatürk heykelini inceledi. Yapılışından kaidesine oturtulana kadar heykelin her aşamasını yakından takip ettiğini belirten Başkan Böcek, belediye binasına asılan 'Türkiye Cumhuriyeti' yazısı ile bütünsel olması düşüncesiyle heykeli yaptırdığını ifade eti. Heykeli Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Böcek, "Bugün bu sözümüzü tuttuk ve Cumhuriyet Bayramı öncesinde heykelimizi yerine koyduk" dedi.
'CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'
28 Ekim'in son derece önemli bir gün olduğunu kaydeden Başkan Böcek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' dediği çok önemli bir gündeyiz. Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde yer alan bu anıtı tüm Antalyalı hemşerilerim adına tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah dün olduğu gibi bugün de yarın da Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Hep birlikte Atatürk'ün yolunda, devrimlerinin ışığında ilerlemeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum" diye konuştu.
ND Sanat Atölyesi'nde heykeltıraş Nusret Demir tarafından yapılan heykel, kaidesiyle birlikte 5 metre 10 santimetre boyunda. Bronz patinalı heykel, Başkan Muhittin Böcek'in seçtiği Atatürk'ün sivil giyimli bir fotoğrafından esinlenerek yapıldı. Heykel, 4 ayda tamamlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı