Yaşam Antalya’da 4 hastaneden geri çevrilen Suriyeli çocuk öldü

Antalya’da 4 hastaneden geri çevrilen Suriyeli çocuk öldü

Paylaş
Antalya’da 4 hastaneden geri çevrilen Suriyeli çocuk öldü

Antalya’da, babasının yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdüğü 7 yaşındaki Suriyeli Ali İzzettin Ahmed, iddiaya göre nüfus cüzdanı olmadığı için 4 hastaneden geri çevrildi. Bunun üzerine evine götürülen çocuk öldü

Muratpaşa ilçesinde oturan Suriyeli İzzettin Ahmed (30), geçen pazar inşaatta çalışırken 3 çocuğundan Ali İzzettin'in rahatsızlandığı haberini aldı.

İşi bırakıp hemen eve giden İzzettin Ahmed, ateşi yükselen oğlunu kucağına alıp akşam saatlerinde tedavi ettirmek için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü.

NÜFUS CÜZDANI SORULDU...



Acil servisten giriş yapan İzzettin Ahmed, çocuğun nüfus cüzdanı isteyen görevliye Suriye olduğunu, nüfus cüzdanı olmadığını söyleyince iddiaya göre geri çevrildi.

Bunun üzerine oğlunu Kepez ilçesindeki Sütçüler Devlet Hastanesi’ne götüren İzzettin Ahmed, buradan da aynı gerekçeyle geri çevrildi.

Ardından Atatürk Devlet Hastanesi giden Suriyeli baba aynı gerekçeyle tedavi edilmeyen oğlunu son olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürdü.

Ancak küçük cocuk yine nüfus cüzdanı olmadığı için hastaneye kabul edilmedi.

Bunun üzerine İzzettin Ahmed'i alıp evine dönen baba, oğlunun başında beklerken uyuyakaldı.

UYANDIĞINDA HAYATINI KAYBETMİŞTİ



Suriyeli baba, saat 05.00 sıralarında uyandığında minik Ali İzzetin’i hareketsiz halde buldu. Bunun üzerine haber verilen sağlık ekipleri eve gittiklerinde küçük çocuğun öldüğünü tespit etti.

Çocuğun cenazesi adli tıpta yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oğlunun, götürdüğü 4 hastanenin de kabul etmediği için öldüğünü söyleyen ve şikayetçi olan İzzettin Ahmed, "Oğlum Ali İzzettin’in yüksek ateşi vardı. Çaresiz bir şekilde hastane hastane dolaştık, ancak nüfus cüzdanımız olmadığı gerekçesiyle hiçbir hastane kabul etmedi. Çaresiz eve döndük. Şimdi geride iki oğlum daha var. Onlar da aynı kaderi yaşarsa biz ne yapacağız. Çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Bunu sorun etmiyoruz da en azından tedavileri yapılsın" dedi.

Bülent TATOĞULLARI / DHA

Haberin Devamı