Antalya Antalya DOB'da görev değişimi

Antalya DOB'da görev değişimi

Paylaş
Antalya DOB'da görev değişimi

Antalya DOB'da görev değişimi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB) Müdürü Sibel Kızılateş'in istifa etmesinin ardından yerine orkestra sanatçısı Akın Ulutaş atandı.

Samsun DOB'tan, Kasım 2016'da Antalya DOB müdürlüğüne atanan Sibel Kızılateş, ailevi nedenlerini gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Kızılateş, geçen ay verdiği dilekçesinde, ailesinin Ankara'da yaşadığını, onlarla olabilmek için de Ankara DOB'da koro sanatçısı olarak asıl görevine dönmek istediğini bildirdi. Antalya'da 3 yıldır görev yapan Sibel Kızılateş'ın istifasının ardından yerine, Antalya DOB Orkestrası klarnet sanatçısı Akın Ulutaş atandı.

Ankara'da dünyaya gelen Akın Ulutaş, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı klarnet bölümünden mezun oldu. Akın Ulutaş, devlet senfoni orkestralarında misafir sanatçı olarak görev yaptı. 2002 yılından beri Antalya DOB'ta orkestra sanatçısı olarak çalışan Ulutaş, 2003 yılında Antalya Devlet Konservatuarı'nda klarnet öğretmenliği yaptı.

Evli ve bir çocuk babası Akın Ulutaş, görev yaptığı kurumu çok iyi tanıdığını, devraldığı bayrağı mesai arkadaşlarıyla birlikte daha da yükseklere taşıyacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı