Kültür - Sanat Antalya Edebiyat Günleri başladı
Paylaş
Antalya Edebiyat Günleri başladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın da Petersburg, Dublin, Paris ve İstanbul gibi bir edebiyat şehri olacak hikayeyi barındırdığını belirterek, "Antalya Edebiyat Günleri’yle bunu geliştirmeye çalışıyoruz" dedi

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlendiği Antalya Edebiyat Günleri, şair Ahmet Telli’nin Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde söyleşisi ve Antalyalı edebiyatçı- yazarların Fikret Otyam Sanat Parkı’nda buluşmasıyla başladı.

Antalyalı edebiyatçıların imza günü ve sonrasında 'Antalya ve Edebiyat' başlıklı söyleşiyle devam eden buluşmaya Başkan Uysal da konuk oldu. İmza gününe katılan yazarların masalarına tek tek uğrayan Başkan Ümit Uysal, söyleşi öncesi yaptığı konuşmada, Antalya’yı küçüklüğünden bu yana hep bir edebiyat şehri olarak düşündüğünü söyledi.


'DÜNYADA ÇOK AZ KENTTE RASTLANIR'


Sahip olduğu antik kentleri, ev sahipliği yaptığı medeniyetleri düşündükçe Antalya’nın dünyada çok az kentte rastlanacak detaylara sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, "Antalya, belki bir gün Dostoyevski’nin Petersburg’u, James Joyce’un Dublin’i, Victor Hugo’nun Paris’i ve hatta İstanbul gibi bir edebiyat kenti olabilir. Bizler mevcut koşullarda, Antalya Edebiyat Günleri’yle bunu geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Antalya Edebiyat Günleri, Cahit Çakcıl, Kamile Yılmaz, Nuri Erkal, Ahmet Turan Kul ve Giray Ercenk’in konuşmacı olarak katıldığı ’Antalya ve Edebiyat’ başlıklı söyleşisiyle devam etti.

Antalya Edebiyat Günleri’nde ilk gün bu yıl 'En iyi Öykü' ödülleri ve onur ödülü alacak edebiyatçılarla birlikte konukların katıldığı akşam yemeğiyle sona erdi.

DHA

Haberin Devamı