Gündem Antalya fırtınaya teslim oldu

Antalya fırtınaya teslim oldu

Paylaş
Antalya fırtınaya teslim oldu

Antalya'da geceden bu yana devam eden kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Bazı bölgelerde elektrik telleri koptu. Fırtınaya eşlik eden kuvvetli yağış nedeniyle Liman Mahallesi başta olmak üzere bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri, geceden bu yana olumsuzluk yaşanan mahallelerde çalışmalara başladı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla da Antalya’nın merkez ilçeleri Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa’daki ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacakları duyuruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, gece boyunca devam eden fırtına nedeniyle elektrik tellerinde kopmalar yaşandığını, çok sayıda ağacın devrildiğini bildirdi.

İtfaiye ekiplerinin su baskınlarına da müdahale ettiğini anlatan Kısa, gece boyunca tüm itfaiye ekibinin görevi başında olduğunu kaydetti. Meteoroloji verilerine göre fırtınanın bugün de devam edeceğine dikkati çeken Kısa, itfaiye personelinin çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

RÜZGARIN HIZI SAATTE 145 KİLOMETRE

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte geceden bu yana devam eden fırtınanın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi.

Aydın, fırtınanın etkili olduğu kentte rüzgarın hızının Antalya Limanı yakınlarında saatte 145 kilometreye kadar çıktığını ifade etti.

Kent merkezinde ise fırtınanın saatteki hızının 99 kilometreyi bulduğunu dile getiren Aydın, yağışın en çok Döşemealtı ilçesinde etkili olduğunu belirtti.

Aydın, Döşemealtı ilçesinde son 24 saatte metrekareye 280, kent merkezinde ise 77 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Yağışların akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini kaydeden Aydın, yarın için yağış beklenmediğini sözlerine ekledi.

AA