Antalya Antalya Ulaşım A.Ş. şoförlerine ilk yardım eğitimi

Antalya Ulaşım A.Ş. şoförlerine ilk yardım eğitimi

Paylaş
Antalya Ulaşım A.Ş. şoförlerine ilk yardım eğitimi

Antalya Ulaşım A.Ş. şoförlerine ilk yardım eğitimi

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye bağlı otobüs şoförleri ve vatmanlar Türk Kızılayı'ndan ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimi alıyor. Toplu ulaşım çalışanları, sertifikalı eğitim programı ile olası bir vakada vatandaşa araçta ilk yardım müdahalesi yapabilecek duruma gelecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılayı Antalya Şubesi iş birliğinde Ulaşım A.Ş.'ye bağlı 550 otobüs şoförü ve 98 vatmana temel ilk yardım ve temel yaşam desteği eğitimi veriliyor. Türk Kızılayı uzmanları tarafından verilen uygulamalı eğitimde şoförler ve vatmanlar temel ilk yardım eğitimi kapsamında solunum yolu tıkanmaları, bilinç bozuklukları, ısı dengesi bozuklukları, yanıklar, kanamalar, kırık çıkık ve burkulmalar, boğulmalar, hayvan ısırıkları, zehirlenmeler, yaralanmalar, yaralı taşıma gibi konularda eğitiliyor. 4 ay sürecek eğitimlerin ardından değerlendirme sınavında başarılı olan şoförler sertifikalarını almaya hak kazanacak.

ÖZKOÇ, BAŞKAN TÜREL'E TEŞEKKÜR ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile böylesine önemli bir konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Türk Kızılayı Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, "Şu ana kadar 50 otobüs şoförümüz ve vatmanımıza ilk yardım eğitimi verdik. Bu sayı toplamda 650 kişiye kadar çıkacak. Diğer belediyelerde de aynı duyarlılığı görmek isteriz. Bizler destek için her zaman hazırız" diye konuştu.

ŞOFÖRLER OLAYLARA ARAÇTA MÜDAHALE EDEBİLECEK

Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Tahir Özdaş ise şoförlerin her gün pek çok olayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin insan sağlığına gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Özdaş, “Ulaşım A.Ş. bünyesinde görev yapan şoförlerimiz 16 saatlik bu eğitimin ardından temel ilk yardım gerektiren birçok olaya araçlarında müdahale edebilecek. Bu tür olaylarda zaman çok önemli. Temel ilkyardım eğitimi alan şoförlerimiz belki de bu sayede bir insanın hayatını kurtaracak" dedi.

Aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını belirten otobüs şoförü Gülay Gül ise “Bugün burada hayat kurtaracak bilgiler öğrendik. Bundan çok memnunuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı