Türkiye (Son Dakika) Antalya’da 25 adet kirpi ölüsü bulundu

Antalya’da 25 adet kirpi ölüsü bulundu

Paylaş
Antalya’da 25 adet kirpi ölüsü bulundu

Antalya'da 25 civarında ölü kirpi bulundu. Dumlupınar Bulvarı üzerinde otluk alan içinde bulunan kirpiler belediye ekipleri tarafından alındı. Kirpilerin ölüm sebebi araştırılıyor

Olay, bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıktı. Antalyaspor Kavşağı Dumlupınar Bulvarı üzerinde otluk alanda üst üste yığılmış halde bulunan kirpi ölüleri için bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi.

Haberin Devamı

ZEHİRLENME ŞÜPHESİ

Yapılan incelemede kirpilerin yedikleri bir maddeden zehirlenmiş olma ihtimali değerlendirilirken, ilk gün 10 civarında olan sayının iki gün içinde 25'e kadar çıktığı öğrenildi.

Ekipler, kirpilerin birkaç gündür bölgede olduğunu ve karınlarının gaz oluşumundan dolayı şiştiğini tespit etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından tutulan tutanağın ardından kirpilerin bölgeden alınması için belediye ekipleri çağrıldı.

ÖZEL EKİP GELDİ

Sabah saatlerinde bölgeye gelen Muratpaşa Belediyesi İlçe temizlik görevlileri, kirpilerin hastalıklı olma ihtimali sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Ekipleri'ne haber verdi.

Kısa süre içinde bölgeye gelen özel ekipler tarafından toplanan kirpi ölüleri poşetlere teker teker konulup bölgeden götürüldü.

Haberin Devamı

İHA