Gündem Antalya'da 'Atatürkçü' site

Antalya'da 'Atatürkçü' site

Paylaş
Antalya'da 'Atatürkçü' site

Antalya'nın Lara semtindeki bir sitenin nin girişinde, Türk bayrağı ve Atatürk resmi bulunan tabelada, 'Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir' yazıyor.

Lara Çağlayan Mahallesi 2080 Sokak’ta bulunan Fevziefe Sitesi, 2008 yılının Ekim ayında inşaatı tamamlanarak kullanılmaya başlandı.

3 bloklu 82 daireden oluşan sitenin girişine arazi sahibi Fevzi Efe tarafından, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi bulunan, ‘Atatürkçü, laik, demokratik insanların yaşadığı sitedir’ yazılı tabela asıldı.

Şu an hayatta olmayan ve kendisini Atatürkçü olarak tanımlayan Fevzi Efe, kendi adını verdiği sitede Atatürkçü ve laik olanların oturmasını nasihat etti.

Bugün yaklaşık 300 kişinin yaşadığı sitenin her 3 blokunun da girişinde profesyonel site yönetimi tarafından asılmış, ‘Çağdaş sitemizde çağdaş bir yaşam için kurallar’ yazılı bir pano bulunuyor.

Panoda yazılan kuralların birinci maddesi, ‘Laik- Demokratik- Atatürkçü düşünceye sahip olmak’, ikincisi ise ‘Çağdaş bir sitede yaşamaya hazır komşuluk ilişkilerine vakıf olmak’ olarak sıralanıyor.

13 maddeden oluşan bu kuralların diğer 9'u ise aidat rakamı, temizlik kurallarıyla ilgili. Sitenin ana giriş kapısında da Türk bayrağı dalgalanıyor.

SİTE SAHİBİNİN TORUNU ANLATTI

Sitenin toprak sahibi Fevzi Efe’nin torunu olan ve aynı sitede su dağıtım firması bulunan İbrahim Efe, tabelayı dedesinin yaptırdığını ve bununla kendisinin de gurur duyduğunu söyledi.

Sitede kesinlikle ayrımcılığın söz konusu olmadığını belirten İbrahim Efe, “Tabela dışında sitede farklı bir uygulamamız yok. Diğer tüm sitelerde idare şekli ve yaşam nasılsa, komşuluk ilişkileri ne boyuttaysa burada da öyle” dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA (DHA)