Antalya Antalya'da gıda denetimi

Antalya'da gıda denetimi

Paylaş
Antalya'da gıda denetimi

Antalya'da gıda denetimi

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yılın dört ayında 19 ilçede 13 bin 74 işlemede gıda denetimi yapıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, halkın gıda güvenliği için denetim ve kontrollerin titizlikle devam ettiğini bildirdi. Gıda güvenilirliğinin sağlanması için denetimlerin artarak devam ettiğini kaydeden Özen, "Bakanlığımızın temel politikası 'tarladan sofraya, çiftlikten çatala gıda güvenilirliği' yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler hızla devam etmektedir. Ramazan ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurularak tüketimi artan ürünleri üreten işletmelere yönelik denetimlere ağırlık veriyoruz" dedi.
Ramazan ayında özellikle ekmek ve ekmek çeşitleri, pide, unlu mamuller, pasta ve pastacılık ürünleri, börek, sütlü tatlılar, şuruplu tatlılar ve şekerlemeler, tahin, helva, pekmez, bisküvi, çikolata, kakaolu ürünler üreten gıda işletmelerinde ilave denetimler yapıldığına işaret eden Özen, yılın dört ayında 19 ilçede 13 bin 74 gıda denetimi yapıldığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı